sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

První výprava za „keškami“

Napsala Jana ©oupalová dne 24.října 2012

Duha Kopretina: Asi po týdenní domluvě jsme si domluvili sraz na 20.10.2012 na konečné zastávce tramvaje číslo 4 na Košutce. Sraz byl určen na 13:00 a závěr byl ohlášen na 17:00. Původně byl výlet plánován v komorním stylu, ale nakonec přišlo 19 lidí.




Po zapsání účastnické listiny jsme se vypravili na výpravu v hledání kešek, v prostorách Boleveckého lesa (pralesa). Šli jsme do lokalit, jako je třeba Údolí děsu, Krkavec a Bolevecký pramen. Celkově jsme urazili asi 10 kilometrů.

Všechny tři výpravy (trasy) byly úspěšné. Do této akce se zapojil i  dětský domov Domino z Plzně. Dětem se výprava líbila i počasí nám docela dobře vyšlo vstříc.

Na této akci jsem jim dal úkol všímat se našeho okolí a na konci výletu mi odpovídaly na otázky, jako jsou například, co nepatří do lesa z toho, co viděly, jestli si myslí, že naše okolí a příroda je zdravá nebo nemocná a podle čeho soudí; a jak se nemoci stromů a okolí projevují a  čím se to stává. Mohu-li posoudit, tak i z odpovědí šlo vidět, že se dívali okolo sebe a že se jim výprava líbila. Všichni jsme dorazili do cíle celí a v pořádku.

Luděk Darnadi, Duha Kopretina


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist