sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tuka Dlažka – nejlepší doškolení pro praktikanty

Napsal Mussur dne 3.ledna 2013

Tukani!!! Loni to bylo na jedničku!!! S hvězdičkou!!!

Už je to za námi – bohužel. Víkendové doškolení Duha klubu Dlažky pod názvem Tuka Dlažka a s ní 25 mladých borců a borek si to opravdu užila! Slušný počet a vysoká kvalita účastníků i vedoucích umocnilo i vlídné počasí první dva dny. Ale na závěr nastala dešťosněhová studená Sodoma Gomora a ta teprve utužila vztahy v kolektivu.




Vše bylo perfektně nachystáno! Výborná strava, vytápěné chaty i jídelna s krbem. A k tomu řada Tuka dárků. Program výborný–netradiční hry venku i vevnitř, softbalové klání, ringo turnaj, lakros, americký fotbal, frisby … Ale i brigáda formou stavební hry – hromada nasbíraného dřeva i kýble hub, kamenné pyramidy … Rébusovka na pár hodin (bylo jich asi osm).  Vězte všichni, co jste dali přednost pohodlí doma, že to byla chyba! Že vedoucí Mája, Michal, Vláďa a Jirka Biolci za mé pomoci připravili akci roku 2012!

Pro příště – nechte se zlákat! Co takhle si zarezervovat termín 1.-3.2. na skvělou undergroundovou akci v přírodě i vevnitř a to akci s dlouholetou tradicí a vynikající pověstí – akci  Konference, koalice, korupce …Udělejte si skvělý tým a přijeďte si zahrát. A tím i vyhrát!  Mussur

Veršovaná Tuka Dlažka

Tuka Dlažka nás už volá,

my balíme, jedem, hurá!

K večeru jsme dorazili,

a pak jsme se seznámili.

Všude dobrá nálada,

banda se má ráda!

Tři dny ještě zbývají,

všichni se furt dobře mají.

Nakonec se rozloučíme,

za rok se zas uvidíme!

Vašek

Zdravíme z Tuka Dlažky!

Vše vypuklo ve středu 24.10.2012. Poté, co dorazili všichni účastníci, jsme si zahráli skvělou hru–ešusy „kotlíky“. Program pokračoval až do nočního večera. V noci nás vzbudili, abychom šli zachránit princeznu. Pak se všichni zase odebrali do postelí. Ve čtvrtek ráno jsme si zahráli dánský volejbal. Bylo opravdu hodně srandy. Následovala soutěž, kdo získá nejvíce bodů za osekávání dřeva, sbírání hub, nošení klacků, šišek, klestí apod. Takže teď máme hub asi na měsíc. Ale dřeva, toho není nikdy dost.         Leňa


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist