sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Mussurova zimní kulturní ozdravovna

Napsal Mussur dne 18.února 2013

Potažmo sledujíc kulturní hrůzy v našich televizích se čím dál víc utvrzuji v myšlence, že naše konání je pro řadu lidí balzámem na nervy. A naše akce kulturní oázou v širé poušti. A tak opět jako každoročně naše organizace Duha Klub Dlažka připravuje řadu akcí nadstandartní kuturní úrovně. Možná je to i nabídka k zamyšlení pro vás, zda se nezúčastnit či dokonce něco podobného neuskutečnit sami.

Během zimy a jara chystáme řadu víkendových akcí plných kulturních zážitků. Hudba i poezie, vyprávění i speciální stolní hry, mystično i hravo. Co bude? Víkendy pro děti plné fantazie a her počínaje Pohádkovým víkendem 22.-24.3.2013, pokračujíce velikonoční akcí Velkým pohádkovým mejdanem pro děti 28.-31.3.2013 a vrcholíce dubnovým  Duhovým mostem 26.-28.4.2013. Na Duhový most chystáme řadu skvělých kulturních aktivit–od prohlídky muzea přes stolní hry až po kulturně taneční večer. Během chvilky se dozvíte podrobnější informace. A což teprve velké Dny hravých dětí 24.-26.5.2013 a soutěžní i hravé Malé Dláždění 7.-9.6.2013. To je to pravé ořechové pro každé hravé dítě. Budou i akce pro mládež – Doškolení aneb Jarní víkend 15.-17.3.2013 s hrami v místnosti, stolními hrami a výtvarným patlámem, koncertem a plesem a také speciální akční i hravé Velikonoce pro mládež - X-Games 28.-31.3.2013. A též i Velký táborový konkurz aneb školení vedoucích (18.)19.-21.4.2013 a také Duhový most. Pro dospělé a rodiče s dětmi budou výlety za památkami, kulturou i poznáním– Velikonoce na jihu Moravy 29.3.-1.4.2013 a výlet do Francie 30.4.-8.5.2013.

Dále na jaro máme klasický Jarní ples Dlažky 16.3.2013  s přerovskou Synkopou a  cimbálovkou Kotula z Nového Hrozenkova. Přijďte si zaplesovat, zatančit si a pobavit se s kamarády!!!  A budou i dva velké turnaje – 23.3.2013  Moravská taroková liga s naším turnajem ve Lhotce a o den později Kvalifikace na mistrovství ČR ve scrabble.

A to hlavní – koncerty? Bude 27.2.2013 skvělý folkový zpěvák a kytarista a velká osobnost,  člen bývalého folkového sdružení Šafrán, Vladimír Merta. Jeho nejlepší písničky zazní a těšíme se speciálně na songy K pětadvaceti, Začouzené sklíčko, Astrolog, Antabus blues, Velký Mimoň či Mezi dvěma dopisy.

A 15.3.2013 bude samostatný koncert Jaroslava „Samsona“ Lenk. Člena kapely Hop Trop a bývalých Máků. Jeho písně zní z večerníčků pro děti – Vydrýsek i Medvědi, ale určitě znáte řadu jeho písní–Amazonku, Laciný víno, Jaro, Už to nenapravím ...

Vyvrcholením folkového jara bude koncert 24.4.2013 Karla Plíhala u příležitosti vydání nového alba Vzduchoprázdniny. Po letech nové a navíc více než skvělé album! Ale budou i hity Kluziště, Ráda se miluje, Sedí topič u piána …

A 19.6.2013 přijede do Přerova naprostá pecka–Irka Cathy Davey se svou kapelou! Naprostá jednička tohoto roku! Skvělá zpěvačka s  řadou úspěchů mj. zpěvačka roku.

A co vy – máte nějaké kulturní či vyloženě hudební přání či tip?              Mussur


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist