sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Hravý zimní týden

Napsal Mussur dne 27.února 2013

V pondělí se v klubu Dlažka sešlo 7 malých, ale i větších hravých dětí připravených na týden plný srandy, her a zážitků. Týden pro neorganizované děti v rámci dlouhodobého projektu SKOK.  Zažili jsme tu snad všechno, co se za týden stihnout dá. Stala se z nás skvělá parta a užívali jsme si každý den naplno.




Připravili jsme si program, který zahrnoval jak hry uvnitř, tak i venku. Začali jsme v pondělí seznamovacími hrami, které děti moc bavily. Pokračovaly hry v kruhu známé i neznámé, které jsme děti rádi naučili. Po dobrém obědě následovaly dlouho očekávané a dětmi milované stolní hry, jako např. Rybí trh, Bang, Osadníci z Katanu nebo Ubongo. Nikomu se nechtělo domů, ale věděli, že je čeká další společný den. V úterý jsme navštívili tělocvičnu, které vévodily sporty, hry, ale i relax. Odpoledne bylo pro nás velmi poučné, zúčastnili jsme se totiž prohlídky přerovského zámku, kde jsme se podívali, jak žili lidé v pravěku. Na malou chvilku se z nás staly hvězdy a s paní z Deníku jsme nafotili pár fotek. Poté jsme se přesunuli do klubu a než si pro děti přišly maminky, zabavily se u stolních her. Středa byl pro nás náročný den, absolvovali jsme výlet do Olomouce na Kopeček do ZOO. Viděli jsme spoustu zvířátek a hlavně kupu sněhu, ve kterém jsme dováděli o sto šest. Čtvrtek byl velmi mrazivý, a proto jsme většinu dne strávili v klubu. Pro děti jsme měli nachystanou výtvarnou činnost, která s tímto počasím souvisela. Protože jsme nechtěli být celý den zavření, domluvili jsme návštěvu na Střední zemědělské škole v Přerově. Paní Roháčová dětem vysvětlila a ukázala, co obnáší práce a starání se o hospodářská zvířata. Týden uběhl jako voda a my tu máme pátek. Protože se dětem tělocvična moc líbila, rozhodli jsme se ji zopakovat a mezi sport jsme zapojili i tanec jménem Zumba. Odpoledne jsme si udělali procházku na dětské hřiště, kde jsme se všichni vyblbli. Přesunuli jsme se do klubu a tam už se pro děti pomalu scházeli rodiče, domů se jim ale vůbec nechtělo, avšak rozloučit jsme se museli. Byl to pro nás náročný, ale zábavný hravý týden plný zážitků.

 

PS: Byli jste skvělí!!!

 

S pozdravem Míša a Míša a taky Duha Klub Dlažka

 

 

Hravý zimní týden z pohledu účastníků

aneb co se vám tu nejvíce líbilo?

Zde jsou odpovědi hravých dětí z týdenní akce Duha Klubu Dlažka pro neorganizované děti v rámci dlouhodobého projektu SKOK.

 

Tělocvična a konkrétně mela. Staňa

Nejvíc se mi líbila středa, protože jsme byli v ZOO, kde bylo plno hezkých zvířat. Matouš

Líbila se mi mela a taky oběd, kdy byl smažený sýr a hra v kroužku Kočička, byl to brutus. Šimon

Líbily se mi stolní hry a taky hra Kočička, u které byla prča. Dále se mi líbily procházky do Michalova. Bylo to celé úžasné. Jára

Líbil se mi výlet do zoo, kde mě zaujaly kozenky. Bavila mě také hra, kterou jsme hráli venku, a to byl Diskogolf. Naši vedoucí Míša s Michalem byli moc super. Markétka

Líbil se mi celý tábor a nejvíc stolní hry, jako je Rybí trh a Ubongo. Anitka

Líbil se mi Bang, mela, vedoucí a ještě hra Diskogolf. Vašík

Líbila se mi procházka ke zvířátkům a lanová pyramida na dětském hřišti. Zaujala mě i stolní hra Rybí trh, kterou jsme často hráli. Matýsek


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist