sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Velký táborový konkurz a Duhový most

Napsal Michal Novosad, Duha klub Dlažka dne 10.května 2013

Shrnutí dvou akcí Duhy klubu Dlažka očima Michala Novosada - tradiční akce Dlažky Velký táborový konkurz a celoduhové setkání dětí, mládeže a vedoucích na Duhovém mostě.




VTK

Akce, při které se plno mladých a nadějných lidí zúčastní školení, nazývané Velký táborový konkurz, se zúčastnilo, téměř 40 účastníků. Od čtvrtka pro ně byl připravený pestrý program. Hlavní školení začalo v pátek na večer, účastnící se dozvěděli vše, co bylo potřeba o přípravě, ať už tábora nebo jednodenní akce. V sobotu se rozběhl celodenní maraton her jako například kroket, pétanque, lakros, ringo a jiné, přednášek o motivaci, zdravovědě, zacházení s mapou, buzolou, přípravě ohně. Vypsat vše by zabralo příliš mnoho. Sobotu večer zakončil test, který všichni účastnící dokázali napsat. Někteří z nich mají už svá místa na táboře, jiní na příležitost čekají. Uplatnění samozřejmě najdou, a kdyby se náhodou nepovedlo, to, co se zde naučili a zažili, si ještě dlouho budou pamatovat.                                                                                                Michal

 

 

Duhový Most

Již 15. ročník této akce se odehrával v Přerově na Základní škole Želátovská. Její prostory přivítaly téměř 150 dětí a jejich vedoucí. Akce vypukla již v pátek odpoledne, kdy všichni bez problémů dorazili. Následovaly hry venku, ale i uvnitř.  Po představení jednotlivých dužin bylo na výběr z několika programů, a to stolní hry, netradiční, ale i tradiční hry v místnosti, míčové hry a plno jiných. Sobotní počasí nás zpočátku trochu zarazilo, bylo pod mrakem a sem tam se objevily i nějaké dešťové kapky. Vadilo nám to? Ani ne. Usměvavé tváře a dobrá nálada vydržely a objevilo se sluníčko. Ráno se sportovalo v parku Michalov, kdy byl na programu kroket, pétanque, šipky, americký fotbal a ringo. Na oběd jsme se všichni přemístili na Lagunu, kde se opékaly špekáčky, poté vypukl Duhový závod, který všichni bez problémů zvládli, kdo chtěl, mohl si zablbnout na raftech nebo si jen tak zablbnout v Laguně. Večer bylo vyhlášení, kdy všichni dostali úžasné ceny. Následoval další program, hraní na kytaru nebo diskotéka v tělocvičně. Ať už si účastnící zvolili jakoukoliv možnost, zklamaní nebyli. Neděle, jak už to bývá, jako poslední den akce byla ve znamení balení a cesty domů. Nikomu se nechtělo a ještě by tam zůstali, bohužel to ale nebylo možné.                                                               Michal

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist