sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Novinky v projektu Jít k duhu aneb pojďte s námi lovit duhové skrýše

Touto cestou nabízíme všem mimopražským dužinám (v souladu s podmínkami zadavatele projektu) zapojit se do projektu Jít k duhu. Pojďte s námi lovit duhové skrýše po celé republice. Účast na projektu podporuje geografické a přírodopisné znalosti, umožňuje dužinám uskutečnit výpravu i do nejvzdálenějších, geologicky a přírodopisně atraktivních lokalit. Na výpravách za duhovými skrýšemi mají účastníci výjezdů plně hrazené jízdné.




Projekt Jít k Duhu KA 06 OPVK CZ.1.07/1.2.00/27.0056 bude probíhat již druhý školní rok. V současné době je po České republice ukryto 23 duhových skrýší. Počet skrýší od října dále poroste, protože dužiny zapojené do projektu budou mít možnost samostatně zakládat vlastní skrýše v lokalitách, o které by se chtěly podělit s ostatními.

V průběhu minulého školního roku uskutečnily dužiny v průměru 5 výjezdů. Nejvíce výjezdů má na svém kontě Duha SVČ. Uskutečnili 14 výjezdů s úspěšným odlovením duhových skrýší. Při dálkových výjezdech využívaly dužiny možnost noclehu na základně doporučení nebo nabídky místní dužiny, čímž byla podpořena vzájemná spolupráci v rámci organizace. Vzájemná spolupráce a sdílení zážitků je jednou z priorit projektu.

Dužiny, zapojené do projektu, logují nalezené skrýše na webu www.jitkduhu.cz. Na tomto webu je také prostor pro vzkazy ostatním. Můžete zde sdílet své zážitky z výprav, vyčíst poznatky, rady a tipy na cestování za skrýší od ostatních.

 

Bližší informace k účasti na projektu Vám rádi poskytneme v kanceláři a na e-mailové adrese tietzova@duha.cz

 

Těšíme se na Vaše ohlasy a spolupráci,

 

Martina Tietzová

koordinátorka projektu Jít k duhu

 

 

Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist