sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Můj první workcamp u sousedů v Německu

Napsala Petra Papřoková dne 17.září 2013

Jet na workcamp jsem se rozhodla na základě vyprávění svých spolužaček z výšky. Lákala mě představa poznat nové lidi touto zajímavou formou. Jednoduše jsem se rozhodla jet sama, vybrala si workcamp v Německu kvůli snadné dostupnosti, poslala přihlášku a vyšlo to.




Zvolila jsem si dobře. Pořádající lidé byli velmi milí a rychle jsem si je oblíbila. Připravovali jsme tradiční Lightfeast na zámku Dreilützow v severním Německu. Práce byla v průměru asi pět hodin denně a náročné bylo snad jen stěhování těžkých věcí z půdy, ale jinak byla práce velmi různorodá a v pohodě. Navíc den festivalu byl skvělým vyvrcholením naší práce a celého workcampu, taková třešnička na dortu.

Taky jsme si užívali hodně zábavy, šli jsme na zmrzlinu, jeli se koupat se do blízkého jezera, vyrazili na dva celodenní výlety, hrál se fotbal, volejbal, různé společenské hry, dva večery jsme tancovali aj. Ani jednou jsem se nenudila. Další účastníci byli skvělí, někteří mi budou opravdu chybět. Určitě se plánujeme někdy se navštívit.

Celou zkušenost hodnotím jako velice kladnou, bylo to vážně super! Pokud budu mít příští léto volno, ráda bych opět vyrazila na nějaký workcamp. Vřele doporučuju všemJ.

Petra Papřoková

 

P. S.

Na jedné fotce „my Czech hour“, s Kofolou, Becherovkou, slivovicí, tvarůžky a pomazánkovým máslem, pardubickým perníkem a dalšími. Nechyběl ani kvíz o České republice, který vyhrál Adrian ze Španělska se 7 správnými odpověďmi z 12.

Na druhé společné foto na našem druhém výletě v zámecké zahradě ve Schwerinu, hlavním městě spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist