sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Festival se slovinském Kamniku

Napsala Lucie Lustigová a Marta Hučínová, workcampy dne 17.prosince 2013

Workcamp byl super. Byl to můj první workcamp a myslím, že překonal má očekávání. Organizátoři byli ochotní a vstřícní a dobrovolní byli také fajn. Byl to pro mě trochu netradiční festival, jelikož trval deset dní!  Většinou jsem se setkala s festivaly, které byly přes víkend nebo méně dní, a proto mě zaujal právě tento.




Před začátkem festivalu bylo práce více, chystali jsme jednotlivé stage a prostory, které byly u malého hradu. V průběhu festivalu jsme měli volná dopoledne, takže jsme se většinou jako skupinka vydali prozkoumávat okolí Kamniku, nebo odpočívali u vody. Práce začínala okolo čtvrté hodiny odpoledne a trvala přibližně do jedné hodiny v noci. Vždy bylo třeba pouklízet prostory po skončení koncertu, aby byly ráno čisté a přístupné turistům. V průběhu jsme samozřejmě měli čas na večeři a podobně.

Myslím, že jsme si užili fajn atmosféru, jak při koncertech, tak společných aktivitách, výletech a hrách ve volných chvílích. Příroda v okolí je opravdu nádherná. Hned v pozadí za Kamnikem se tyčí vysoké hory, takže je tady mnoho možností, kam se porozhlédnout i na kratší výlet během dopoledního volna, které jsme měli. Letos organizátoři připravili i zpestření v podobě závodu, běhu do schodů. Hlavní stage byla umístěna na menším kopci, který je v centru města a jediný přístup je možný po schodech, právě do kterých se běžel závod. Pro zpestření jsme se jako dobrovolníci také účastnili. Na konci workcampu jsme hráli s organizátory super hru Survival game. Zakončení bylo také v přátelském duchu.  Útržky z workcampu–ano, každá národnost je jiná, ale je pro mě fajn poznávat zvyky jiných zemí, což se mi na workcampu líbilo. Přijedou lidé z různých koutů Evropy a společně pomáhají místním s přípravou něčeho prospěšného pro danou lokalitu.

Proběhly debaty ohledně campleadera–na tomto workcampu campleader nebyl. Pro mě možná těžší srovnání, jelikož tohle byla moje první zkušenost, ale myslím, že to nijak nesnížilo hodnotu workcampu a moji spokojenost (možná by byla občas komunikace mezi námi a organizátory jasnější, protože občas se stalo, že jsme někam přišli a museli ještě nějakou dobu čekat, než nějaký program skončí, ale na druhou stranu si myslím, že přes množství práce, kterou organizátoři měli, probíhalo vše v pohodě). Celkově jsme měli dva zcela volné dny, kdy jsme se vydali na výlety do hor a k jezeru Bled. Dalo se s organizátory domluvit, který den vyhovoval jim a také nám. Lucie Lustigová a Marta Hučínová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist