sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kluci od Rysí řeky v říjnu 2014

Napsal Dušan Sedláček, Duha Kluci od Rysí řeky dne 24.listopadu 2014

Podzimní měsíc jsme zahájili tak, že jsme s Kluky od Rysí řeky vyrazili na další společnou akci s našimi kamarády z dětského domova v Přestavlkách u Hrochova Týnce. Pořádali zde Drakiádu, na kterou nás osobně pozvali. Bylo krásné počasí a dokonce i foukalo, takže draci létali skvěle. Zúčastnili jsme se zde mnoha soutěží, zabubnovali si s místními i zajezdili na překrásných koních. Myslím, že se všem akce líbila, hlavně jsme se znova se všemi viděli a upevnili kamarádství z letních akcí.




Další činnost poněkud utlumilo nalomené zdraví našeho vůdce, ale středeční schůzky probíhaly pod vedením jeho zástupců stále stejně dobře. Jsme moc rádi, že jsme na nich mohli přivítat pěknou řádku malých adeptů na členství v našem oddíle. Snad se jim u nás líbí a v budoucnu se stanou oporami skautingu v Mohelnici.

Několik výprav tedy bylo odloženo, abychom se těšili na první z vrcholů tohoto skautského roku – podzimní prázdniny, zvané Podzimky.

podzimky2.jpg–velky

Jeli jsme na starou dobrou chaloupku nad Chocní, kterou nám laskavě půjčují naši kamarádi z T.O.Samotář. A že o akci byl veliký zájem, svědčí i to, že jsme museli vyhlásit STOP stav a další zájemce odmítat. Chaloupka nás víc jak dvacet nepojme. Hru pro tyto dny vymyslel Dan podle nejnovějšího belgického hororu WELP, natočeného skauty ve skautském prostředí. Film měl teprve premiéru, neviděli jsme ho naživo, ale na vlastní kůži jsme si mohli vyzkoušet, jaké to může být, když víte, že tam venku NĚCO je. Bylo období Halloweenu či Dušiček, tak trochu toho společného bání nikomu moc nevadilo. Přes den probíhal normálně skautský program, sami jsme si vařili (a dobře), jakmile zapadlo slunce, propadli jsme kouzlu belgických lesů a jejich ponurému tajemství. Ale taky si parádně zabojovali ve velkých lesních hrách, užili si rozcvičky za prvních mrazíků či slavnostního ohně v podzimní plískanici jen ve skautské košili a kraťasech.

Vyrobili jsme si každý kašírovanou masku podobnou té z Welpu, pobíhali po setmělých končinách Choceňska  a snažili se odkrýt tajemství, které film a náš příběh skrývaly. Nakonec se nám podařilo vše odhalit a duši nešťastného skautského bratra z příběhu Welp na křídlech létajících lampiónů odeslat tam nahoru.

podzimky1.jpg–velky

Podzimní tábor skončil, skvělá parta kluků se rozjela domů a všichni se již dnes těšíme, co za další příběhy nám naši skautští vůdci přichystají. Proslýchá se něco o rytířích, tak uvidíme, moc se těšíme!

V listopadu mnoho akcí neplánujeme, je období skautského i duhového sněmu, přesto doufám, že se nám podaří minimálně jednu výpravu uskutečnit.

 

Dušan Sedláček – Dan

drakiada.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist