sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Vánoční víkendovka Duhy Modré Střelky

Napsal Jáchym Škoda, Duha Modrá Střelka dne 16.prosince 2015

Celoroční život dužiny Modré Střelky má své tři vrcholy, tábor, pochod Václavice-Havlovice a Vánoční víkendovku, na které se schází velká většina aktivních členů oddílu, a společně si užijí všechny prosincové veselice, které by jinak spolu nezvládli oslavit. Letos se Vánoční víkendovka uskutečnila 4. – 6. prosince už tradičně na základně náchodského Déčka na Vižňově, který se nachází v liduprázdném Broumovském výběžku.




Již při cestě jsme na nádraží v Meziměstí našli nešťastného anděla, který nám sdělil, že nám chtěl přichystat překvapení a na nádraží na nás čekat s dárečky, které po něm poslal Mikuláš, protože děti byly jistě hodné. Ovšem toho by se čerta nenadál, aby mu to nepřekazil. Sám vrchní belzebub mu všechny dárky sebral a odnesl je do samotných hlubin pekla. Děti však nezaváhaly a vydaly se strastiplnou cestou za ohnivou čarou, kterou po sobě belzebub zanechal do děsivého pekla, které bylo střeženo třemi děsivými čerty. Děti však ukázaly odvahu a po partičce mariáše a přesvědčení čertů, že jsou bez hříchu a do pekla nepatří, si odnesly své dárečky a skrze očistec přelezly do nebe, kde už je čekala výborná večeře, krátké povídání a losování kamaráda, pro kterého mají vyrobit vánoční dárek.

modrab.JPG–velky

Druhý den ráno se vyráběly vánoční dárečky pro naše vylosované kamarády. Pak už byl na řadě celodenní výlet, kde se silná skupina vydala doslova dobít několik hraničních patníků, přičemž si užili výlet plný veselých scén a bláznivých nápadů. Nejsilnější skupina se pak dala směrem Ruprechtický špičák (nejvyšší hora okresu Náchod). Cestou hrála gamblerskou hru, v které se vsázeli kuličky a vsázelo se navzájem na sudý a lichý počet. Cesta tak ubíhala rychle a ani jsme nepostřehli, že již jsme za větru, mrholení a mlhy konečně nahoře. Zapálili jsme si oheň, ohřáli si výborný guláš, zdolali rozhlednu, (ne) pokochali jsme se výhledy do kraje a vyrazili zpět v očekávání, co budeme mít pod stromečkem. Společné pozdní odpoledne se neslo v duchu příprav vánočních stolů, ozdob a pečení cukroví, abychom mohli usednout ke štědrovečernímu hodování a společně si rozdat a užít vlastnoručně vyrobené dárky a večer uzavřít oslavami nového roku zazpíváním oddílové hymny a pořádným ohňostrojem. Po tom co jsme mladší členy oddílu uložili do pelechů, se uskutečnila volební valná hromada Modré Střelky, na které jsme v uvolněné náladě úspěšně zvolili předsednictvo a začali s plánováním tábora 2016.

V neděli nás čekala spousta her, v čele s Hodobóžovým kufrem – tedy kufrem zaměřeným na Vánoční svátky, který si všichni náramně užili. Pak už nás čekal jen úklid a cesta domů. Zůstaly krásné vzpomínky na spoustu zážitků, kamarádů a očekávání co přinese naše další společné setkání.

Za Duhu Modrou Střelku všem přeji krásné prožití vánočních svátků a překrásný rok 2016.

Jáchym Škoda

modrac.JPG–velky

modrad.JPG–velky

modraf.JPG–velky

 

modrae.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist