sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Učíme se s Arabelou

Napsala Duha Arabela dne 9.listopadu 2021

V rámci snižování pandemie Covid 19 a propojování formálního a neformálního vzdělávání Duha Arabela realizovala vydařenou akci. V době podzimních prázdnin jsme uspořádali pobytovou akci v Praze. Cílem bylo zopakovat si učivo základní školy. Účastníci byli ve věku od 9 do 13let. Rozsah učiva byl rozdílný a rozmanitý.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

První den jsme zavítali do Chuchelského háje, kde jsme nejen sportovali, ale také se učili přírodní vědy a zeměpis. V rámci opakování matematiky děti počítaly, které zvířátko je nejtěžší a o kolik. Další den jsme navštívili Bílou horu a pomocí pohybové hry si zopakovali rok 1620. Zajímavou vzdělávací vložkou byla návštěva Břevnovského kláštera, kde nás mnich Martin naučit poznávat stavební slohy. Jeho výklad byl pro děti velice zajímavý a poučný a děti nejen poslouchaly, ale měly i dotazy. Odpoledne už jsme měli volnější a věnovali se zábavě. Poslední den jsme poznávali různé významné budovy v Praze s pomocí piráta a profesionální průvodkyně. Z Prahy jsme odjížděli spokojení, znavení, ale i vzdělanější, a to nejen děti, ale i my vedoucí.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist