sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Jít k duhu tentokráte do Mostu

Napsala Duha Králováci dne 25.srpna 2022

Duha Králováci z Kašperských Hor je pravidelně zapojuje do projektu Duhy Jít k Duhu. Naposledy jsme se zapojili letos v srpnu a vyrazili jsme do Mostu. Autobusy a vlakovými spoji jsme do Mostu úspěšně dorazili v odpoledních hodinách

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Po ubytování v penzionu Olympia Most jsme šli na hrad Hněvín. Zde jsme hledali duhovou kešku č. 30. Odsud jsme šli k Děkanskému kostelu Nanebevzetí Panny Marie. V roce 1975 se tato unikátní památka „dala do pohybu“ po kolejích a ocitla se na svém současném místě, překonaná vzdálenost čítala přes 841 metrů. Dodnes se jedná o výjimečný technologický počin zapsaný v Guinnessově zlaté knize rekordů. Odsud pokračujeme k Jezeru Most, které se nachází v severní části města Most v místech, kde původně stávalo historické město Most. Cestou zpět k penzionu procházíme centrum města.

Další den jsme navštívili Mezinárodní památník obětem 2. světové války Pod koňským vrchem. Poté jsme přišli k rozhledně a bludišti Funpark v Parku Šibeník. Vystoupáme na věž a překonáme bludiště, které je několik metrů nad zemí. V blízkém okolí nacházíme kešku s názvem Šibeniční vrch. Večer jsme navštívili Aquadrom a užili si vodních radovánek v bazénu a parní sauně.

Další den jsme navštívili Podkrušnohorské technické muzeum, které je zaměřené na hornictví. Strávili jsme zde několik hodin. Velmi zajímavé a díky průvodci i vtipné. A další den následovala cesta domů.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist