sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

To nejlepší z Duhy uvidíme v Přerově

Napsal Hynek Peèinka dne 18.března 2008

Duhoví přátelé, kamarádi a kolegové! V této chvíli členové Duhovky rozesílají osobní pozvání dužinám, které si vybrali, na naši každoroční vrcholnou akci, jíž je Duhová brána a s ní spojené zasedání Velké Duhy. Využívám této milé příležitosti, abych Vás a další aktivní lidi z Vaší dužiny srdečně pozval na víkend, kterým se tak trochu vrátíme ke kořenům.

Máme ambici udělat Duhovou bránu atraktivní pro všechny skupiny účastníků–instruktory, čerstvě dospělé vedoucí i starší a zkušenější ročníky. K tomu nám poslouží program zaměřený na zážitky (hry, sport, ale i drama), na vzdělávání (právo, rozhodčí ringa, první pomoc, psycho, pedo). Zábava je na akci zastoupena recesními aktivitami a třeba Duhovým bálem, což je regulérní ples. Touto malou ochutnávkou bych vás chtěl nasměrovat na stránky Duhové brány, na něž vstoupíte odkazem v pravém horním rohu této stránky.

Co se Velké Duhy týče, je zde letos jedna podstatná změna. Jsme organizací dětí a mládeže, a proto jsme se rozhodli dát větší hlas mladým. Na nadcházející Velkou Duhu může každá dužina vyslat dva hlasující delegáty, z nichž jeden je povinně mladší 30 let. Plné moci se nepřipouštějí, mandát delegáti budou vykonávat přímo–tak je to normální a napravujeme špatnou praxi. O čem Velká Duha bude? Hlavně o lidech a jejich zapojení do duhového života. V diskusních sekcích projednáme tři zásadní témata, z nichž ani jedno nebude o majetku a penězích. Smyslem Duhy totiž je sdružovat lidi a umožnit jim osobnostní růst–a ne distribuovat peníze.

Programy Duhové brány se každým dnem zaplňují. Nestůjte proto bokem a zavčasu se přihlašte. Pokud máte jakoukoliv agendu k projednání na Velké Duze, není dobré ji nechávat až na místo. Radši ji pusťte přes konferenci dužin.

Moc se těším na všechny aktivní lidi, kteří se mnou stráví duhový víkend v Přerově. Budete to i vy?

Hynek "Akéla" Pečinka, viceprezident Duhy


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist