sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

S Duhou Gymnazion na Everest

Napsala Jana ©oupalová dne 30.dubna 2008

Jedná se o sportovně-recesistickou akci, která proběhne o víkendu 17. – 18. 5. 2008 na pražském Petříně. Základní myšlenkou je nastoupat převýšení Mt. Everestu, což odpovídá řádově 80ti výstupům na petřínský kopec. Účastní se expedice (jde více o recesi a společnost) i sólolezci (tam jde více o sport).

Akce je určena veřejnosti – pražské i mimopražské (té bude zajištěno levné ubytování). Počet účastníků lze v tuto chvíli těžko odhadnout. Prvotních ročníků pořádaných v osmdesátých letech se účastnilo i přes tisíc lidí. V současnosti odhadujeme účast v rozmezí od 100 do 500 účastníků.
Více informací na webu: http://naEverest.cz

Lezci stoupají a sestoupávají po 4 různých trasách. Na těch jsou pak připravena rozličná stanoviště, zpestření, úkoly a zvláštní úseky, aby byl výstup zábavnější a pestřejší („Yetti, ledopád Khumbu, sněžná slepota, přenášení raněného, navazování na lano...“).První expedice vyrazí z base campu (Sokol Malá Strana nad tram. zastávkou Újezd) na výšlap už v sobotu v 6 hodin ráno. Závěr akce je v neděli v 18 hodin.Akce je zcela nezisková a organizující studenti ji dělají bez nároku na odměnu. Organizačně je akce zaštítěna základním článkem sdružení DUHA – Gymnazion klubem, který uspořádal i první ročníky.Autoři: Veronika Bubeníčková, Ondřej Horák


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist