sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kniha k dětským právům

Napsala Jana ©oupalová dne 11.června 2009

Duha Participace: V letošním roce tvořil Národní parlament dětí a mládeže (NPDM) na pražské Bambiriádě "u Anděla" další část Knihy k dětským právům. Ve stanu NPDM děti mohly namalovat obrázek k této tématice. Kreslily děti malé i velké. Všechny obrázky tvoří knihu o 343 stranách. Považujeme to za velký úspěch, protože počasí Bambiriádě v Praze příliš nepřálo.

 




Nejčastěji děti malovaly právo na rodinu, kamarády a vzdělání. Velmi oblíbené bylo také právo na zvířátko. Všechny obrázky jsou jedinečné a moc hezké. Věříme, že touto aktivitou jsme přispěli k většímu povědomí dětí o Úmluvě o právech dítěte. Obrázky z knihy budou nafoceny a zveřejněny na internetu. Děkujeme všem dětem, které se zapojily!

Obrázek do knihy nám namaloval i vítěz druhého ročníku SuperStar Zbyněk Drda. Zbyněk umělecky ztvárnil právo na jídlo. Poté nám na pódiu zazpíval se svou kapelou.

I minulý rok na Bambiriádě vznikla Kniha k dětským právům, která má 368 stran, tedy o 25 stran více než kniha letošní. Obrázky z loňské Knihy k dětským právům byly použity do Malé publikace o Úmluvě o právech dítěte "Mami, tati, znáš má práva?" kterou za přispění MŠMT vydala Česká rada dětí a mládeže, autorkou je vedoucí programu Participace a předsedkyně Duhy Participace Jana Votavová. Dále se autorsky podíleli Jindřiška Rousová a Mgr. Jiří Zajíc. Zájemci si mohou o publikaci napsat na votavova(at)participace.cz, nebo si ji vyzvednout v Ústřední kanceláři Duhy, Senovážné nám. 24, Praha 1.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist