sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhová štafeta pro Stáňu Kantorovou

Napsala Jana ©oupalová dne 17.srpna 2010

Rozhovor s nositelkou Duhové štafety 2008,  Stáňou Kantorovou z Duhy Wings, členkou Malé Duhy, vznikl v únoru 2009 a byl publikován v Duhovém listí.

Ahoj Stáňo, jak se ti dnes, uprostřed února, vede?

Ahoj Jani, vede se mi dobře. Mám pořád co dělat, jsem v jednom kole a to je pro mě důležité. V únoru bývá většinou zima, tak se těším na jaro a hlavně na léto. Mám ráda teplo a slunečno. V zimě pracuji na 100%, ať mi to čekání rychleji utíká.




Jak všechno stíháš–klub funguje denně, do toho víkendovky, školíš se, za Duhu jsi se účastnila projektu Nás se to týká–co tě nejvíc baví, co bys, kdybys mohla, vynechala a jak to zvládáš časově?

Jak všechno stíhám? Dvě děti, klub, víkendovky, přípravu tábora, projekty, spoustu zájmů a aktivit?

Je třeba si správně zorganizovat den, rozvrhnout čas a  dodržovat termíny. To potom jde člověku všechno samo. Kdybych to dodržovala, určitě bych toho stihla ještě více.

Nás se to týká je dlouhodobý a zajímavý projekt, psala jsem o něm už článeček do DL a určitě dám dohromady další užitečné poznámky a  informace pro všechny z Duhy.

A teď, co bych vynechala? Myslíš nějakou pracovní povinnost nebo něco, co není tak fajn jako 15 min. v solárku? Nevynechala bych nic, protože kdybych dělala jen co chci a co mě baví, neměla bych se na co těšit. Těším se třeba na výlety do Beskyd, aerobic, lekce italštiny, keramiku a  v poslední době mě nadchly bylinky, mastičky a olejíčky.  Zkrátka nejdřív práce – potom zábava.

Duha Wings se letos opět zapojila do projektu Doduhy. Pro vás to bude opakovaná zkušenost, čím si myslíš, že to dužinu obohacuje? A co dalšího máte v plánu v dalším období?

Projekt Doduhy v roce 2007 byl pro mě prostě perfektní od příjezdu do Prahy na seznámení se všemi dobrovolníky po návštěvu Katky v Krakově v květnu 2008 se členy naší dužiny. Katka byla dobrovolně ve Wings v červenci a  srpnu 2007. Laťka ze strany dobrovolníka byla nasazena vysoko a jsme zvědaví, co se bude dít letos. Určitě to bude zajímavé a  těšíme se na nového parťáka na léto. V čem nás projekt obohatil? Klub Ulice máme otevřený každý všední den, spousta návštěvníků chodí pravidelně, takže nová tvář a nové nápady jsou vítány -  mládež to ocenila a své nadšení neskrývala. Jsme opravdu plni očekávání.

Do léta máme v plánu zvelebit klub – vymalovat a vybudovat nové podium na sezení, ať se u nás dobrovolníkovi líbí. Holky z kanceláře by se taky mohly přijet podívat do Ostravy. Pořád jenom slibují… Taky máme naplánovanou březnovou víkendovku a na jaře, až se oteplí, vyrazíme našlapat pár kilometrů do Beskyd. V zimě to baví asi jenom mě.

Myslíš si, že opravdu je "Ostrava region razovity"?

Pořád to někde slyším, tak na tom určitě něco bude! Já v jiném regionu nikdy nebydlela, tak nevím, jak to mají zařízené jinde. Ale můžu říct, že se mi v Ostravě líbí, máme tady splachovací wc, teplou vodu a umíme jíst příborem. Občas vyjedu za hranice regionu na krátkou dobu a Ostravaka bezpečně poznám. Ostrava je můj region oblíbený.

Duha se blíží k 20. narozeninám, pamatuješ si, jak jsi slavila ty svoje a co by jsi Duze popřála?

Já, když jsem slavila 20, bylo krásné jaro, čekala jsem své první dítko a o Duze jsem neměla ani ponětí. Za krátko bude slavit 20 Duha, já o ní už nějakou dobu vím a snažím se jí nedělat ostudu. Přeji Duze jen to nejlepší!

V loňském roce jsi byla na Duhové bráně oceněná Duhovou štafetou, rozbíháš ji v jednom z pěti směrů. Mám k tomu dvě otázky: Jaký jsi měla pocit a zdalipak se už rozhlížíš, abys nominovala dalšího člena Duhy na toto ocenění?

Tak to si pamatuji docela přesně jaký jsem měla pocit – měla jsem co dělat ať mi překvapením nevypadnou oči z důlků, nerozbrečím se dojetím a  decentně to ustojím. Určitě mě toto ocenění potěšilo a cením si ho hlavně proto, že jsem ho přebrala od Hanky Konopiské a Jany Šoupalové. Už vím koho bych chtěla nominovat, ale napsat to tady nemůžu, to by fakt nešlo. Všichni to uvidíte a uslyšíte na Velké Duze.

Děkuji za rozhovor.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist