sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tamjdem s lemury a velbloudicí Ájou

Napsala Jana ©oupalová dne 26.dubna 2011

Tamjdem: O víkendu 15.-17. dubna jsme zavítali do ZOO Parku v Zájezdu. Naše dobrodružství začalo už při cestě. Nejdříve jsme nestihli autobus a pak ten další měl menší dopravní nehodu… tím se náš příjezd trochu zpozdil. Ale I tak jsme měli po milém přivítání čas si prohlédnout celou ZOO. Viděli jsme zvířata všeho druhu – od chameleonů po velblouda, od lemurů po mandrily, pidi klokany a rysy. Někteří z nás přespávali ve stanech v budoucím výběhu lam, jiní zas v malém domečku.




V sobotu ráno, hned po snídani venku mezi zvířaty, nás čekala fůra práce. Naším úkolem bylo shrabat starou trávu, natřít ohrady, oloupat kůru z prken, navozit písek do výběhu velblouda, přesít zeminu a vytvořit ohniště. Za odměnu jsme si mohli vyzkoušet krmení lemurů a velblouda. V sobotu večer jsme se vypravili do Lidic. Podívali jsme se tam na památník a hráli jsme hry. Po návratu jsme rozdělali oheň a opékali si buřty. Pro mnohé z nás to byl první letošní táborák. Poté, stejně jako v páteční večer, nás zlákala hospoda, kde jsme seděli až dlouho do noci. V neděli jsme dodělávali to, co se nestihlo v sobotu. Není pochyb, že jsme odvedli dost práce. Každý přidal ruku k dílu, a to se na výsledku odrazilo. Kromě dobře odvedené práce a milého času stráveného s dobrovolníky jsme si také užili hodně srandy při hrách, krmení zvířat, volných večerech. Ač byla v noci ve stanu zima, počasí se nám vyvedlo náramně. Víkendovka v ZOO Parku v Zájezdu byla úžasná. Určitě jsme sem s Tamjdemem nezavítali naposledy.

Více fotek je zde.

Napsal Petr – dobrovolník Tamjdemu

 

Informace o Tamjdemu: http://www.trochujinak.cz/cz/tamjdem/

Koordinárorka: Markéta Votavová, tamjdem(at)duha.cz

Tamjdem je projekt dobrovolnické služby, akreditovaný a podpořený Ministerstvem vnitra ČR.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist