sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tábor s opravdu výbušnou atmosférou má za sebou oddíl Duha Křišťál z Lutína

Napsala Jana ©oupalová dne 24.srpna 2011

Petr Hryzal Doseděl, Duha Křišťál: Píše se rok 1970. Pán Zla se dostává k moci. Doba je zlá a tajemná. Jediné bezpečné místo je v Bradavicích, které dokáže ubránit jen samotný bradavický ředitel – Albus Brumbál, který navíc zakládá tajnou skupinu s názvem Fénixův řád.

Takto by se dal stručně sepsat začátek šestnáctého letního tábora dětského oddílu Duha Křišťál z Lutína, který se konal tradičně kousek za vesnicí Hoštejn. Po příjezdu na tábor Moudrý klobouk rozdělil všechny děti do čtyř kolejí a začalo čtrnáct dní zábavy a srandy, ale i nejistoty a tajemna.




Přes čtyřicet dětí si užilo tábor, na kterém nechyběla výuka kouzelných formulí, domácí skřítci, smrtijedi, živé obrazy a taky běžná tábornická činnost jako je orientace podle mapy, rozdělání ohně, šifrování…

Asi nejzajímavějším zpestřením  byl nález nevybouchnuté hlavice z dělostřeleckého kanónu z II. světové války. Při jedné z her v okolních lesích našel Štěpán podivnou věc, kterou hned ukázal vedoucím. Po letmém shlédnutí bylo jasno, že by mohlo jít o něco nebezpečného. Po návratu do tábora jsme oznámili nález policii a po chvíli přijeli pyrotechnici, kteří hlavici naložili do auta a odvezli ji zlikvidovat.

Tábor skončil oslavami narození Harryho Pottera a teď už jen všichni vzpomínáme na krásně prožitých patnáct dní v přírodě.

Petr Hryzal Doseděl, Duha Křišťál


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist