sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Václavice - Havlovice s Duhou Modrá střelka po třiadvacáté

Napsala Jana ©oupalová dne 25.dubna 2012

Duha Modrá střelka zve na 23. ročník pochodu Václavice - Havlovice, který se koná 12. května 2012. Odkud a kam se půjde? Přece z Václavic do Havlovic!

Václavice–Havlovice jsou závod i pochod pro celou rodinu. Zúčastnit se můžete pěšky nebo na kole, cestu Vám budou zpříjemňovat kontrolní stanoviště se zajímavými hrami a úkoly především pro ty nejmenší. Občerstvit se můžete na stanovišti ve Slatině nad Úpou, kde k tanci a poslechu hraje živá hudba.




Značení tras

Trasy jsou pro přehlednost značeny různými barvami – na kartonu s  tradičním srdíčkem a písmeny VH nebudou už další údaje a pochodník nebo cyklista se bude držet pouze své barvy.

  • 20 a 30km pěší – modrá
  • 30km cyklosilniční – bílá
  • 30km cyklohorská – červená
  • 45km cyklohorská – žlutá
  • 55km cyklosilniční – nebude značena

Všechny trasy budou podrobně popsány v itineráři, který účastníci obdrží na startu ve Václavicích na nádraží ČD.

Startovné

Startovné 25,- Kč, děti do 15 let 20,- Kč

Plakát s informacemi zde.

Akci pořádají Duha Modrá střelka a Sokol Havlovice.

Historie

Václavice-Havlovice se od roku 1990 staly vlajkovou akcí oddílu Duha Modrá Střelka pro širokou veřejnost. Uspořádali jsme ho poprvé na podporu kandidatury prezidentství pana Václava Havla a na tuhle milou recesi přišlo v prvním roce 5 tisíc lidí. Z pochodu se stala tradice, s léty se politický podtext vytratil, počet účastníků se časem stabilizoval na únosných 800-1000 (podle počasí), z  toho většina přijede na kolech, neboť jsou pro ně připraveny 4 cyklotrasy.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist