sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Hra Her aneb H.A a H.R

Napsala Jana ©oupalová dne 14.listopadu 2012

Duha Klub Dlažka: Na sklonku léta se v Rajnochovicích na základně Dlažky pořádala akce, která nesla honosný název Hra Her. Co to bylo za akci a proč byla takto pojmenována? V prvé řadě bylo účelem této akce zahrát si, zablbnout si s ostatními, vyzkoušet si nové špíly atd.




Akce byla rovněž atypická tím, že hry nevymýšleli organizátoři, ale sami účastníci, kteří si de facto vytvářeli svoje hravé prostředí, svoji vlastní akci (tím samozřejmě nechci říct, že by role vlastních organizátorů byla nepodstatná, a tímto bych jim také chtěl poděkovat za odvedenou práci).

A že si to těch šest týmů pořádně užilo… Od pátečního večera do sobotní půlnoci s krátkou noční přestávkou byly během 18 her neustále v pozici hráčů nebo organizátorů a nutno říci, že maximálně namotivovaných a akčních. Účastníci se na každou hru vrhli s nadšením a s plnými silami vydrželi téměř až do konce…

Nešlo však jen o to zahrát a zorganizovat si vlastní hry, ale především o nabytí nových zkušeností a inspirací, které lze poté využít nejen na táborech. Tak se k tomu také postavila drtivá většina týmů a snažila se vymyslet a zorganizovat nové a originální kousky, většinou recesně pojaté nebo kvalitně zmotivované, ať už se jednalo o bitvu prasat s ptáky, pálení metanolovice nebo stickerské obsazování budov. V závěrečné fázi pak hráči projevili unikátní nápaditost a během hodiny vymysleli zbrusu nové hry, u kterých se bylo často nutné za břicho popadat :o). Po vzájemném hodnocení se vítězným týmem nakonec stali Vepři ve při, ale jak už to tak bývá (pravda–staré dobré klišé), vzhledem k charakteru akce vyhráli všichni účastníci!

Hra Her tedy dostála svého názvu a účelu. Výsledkem akce je kromě spokojenosti všech zúčastněných týmů sborník nových her, jejichž nejrůznější modifikace si budete možná moci vyzkoušet na dalších akcích. O akci nejlépe hovoří i fota–komplet je můžete vidět na webové stránce (www.dlazka.cz) Anebo nové hry na příštím ročníku Hry Her?

Za tým organizátorů Dzherry

Duha Klub Dlažka

PS (od Mussura): Akce Hra her byla špičkovou ukázkou super moderní vzdělávací akce, kdy každý si vyzkoušel jak řídící, tak i hráčskou funkci. Tak jsem to viděl z venku a kochal jsem se touto naší naprosto vyjímečnou tvůrčí vzdělávací dílnou pro kreativce a akčňáky. Ti všichni si akci prožili a zažili jako jedno skvostné menu! Těšíme se na další pokračování. Že by i s vámi?


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist