sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Znáte ten pocit?

Napsala Světlana Baumruková, Duha klub Dlažka dne 18.června 2013

Znáte ten pocit, když vyhraje outsider nad Rafaelem Nadalem? Tak já a moje děti, celý náš tým LHOŤÁCI, ten pocit zažil! Vyhráli jsme Malé Dláždění, které bylo 7. - 9. 6. 2013 v Rajnochovicích. A tak se tým Lhoťáci zapsal do historie Dlažky. Jsme vítězi 8. ročníku Malého Dláždění pořádaného Dlažkou. Stále tomu nemůžu uvěřit. A jak se to vše událo? V pátek jsem s dětmi přijela mezi prvními do sluníčkem prozářených Rajnochovic, kde se cítím já i děti opravdu jako doma.




Po ubytování jsme se zapojili spolu s instruktory do hrabání louky. A vlastně to byl takový malý trénink, protože asi po dvou hodinách jsem byla už docela unavená. Začali přijíždět další účastníci a vlastně to byly samé známé tváře, Fans s Jirkou a Romčou, Mandelinky s Klárou a Pavlem, Draci s Míšou a Janičkou, Pokemoni s Májou a Vládíkem a také doplnění mého týmu. A to letos nově Vinčenzo s Vaškem, který vystřídal Danušku, protože je v požehnaném stavu.

Po vřelém přivítání začal hned souboj v Ringu smíšených družstev, rodiče s dětmi. A po úvodním začátku už šla jedna soutěž za druhou. Sportovní soutěže střídaly po oba dny hry společenské, jako Člověče, nezlob se, Abalone, Scrabble, šachy a spousty dalších her. Po celý víkend jsme mezi sebou zápasili a bojovali, běhali sprint, štafetu, hráli Dánské kuželky, Petanque, badminton, ringo cestu, která je dětmi asi nejoblíbenější, protože se při ní nehledí na bláto a vodu a hodně moc si ji užívají.

Mezi jednotlivými soutěžemi jsme vždy dobrali sílu a energii z vynikajících jídel, která nám připravovali Milošek s Majkou, a skládám jim tímto svou velkou poklonu, a kdybych mohla, udělila bych jim ZLATOU VAŘEČKU.

A v neděli odpoledne, po splnění všech soutěží a her, to nastalo. Velké očekávání–a opravdu první místo vyhráli LHOŤÁCI. A opět mi hlavou blesklo, že outsider, jako jsme my, porazil velké hráče, jako jsou Fans a Mandelinky. Připili jsme si na vítězství kofolou z putovního poháru, kde na štítku za rok 2013 už bude navždy 1. místo Lhoťáci. Příští rok můžete tento krásný pocit zažít i vy. Přijeďte, uvidíte, zvítězíte.

Já zastávám heslo, že není nutné vyhrát, ale zúčastnit se. A třeba i ta výhra  někdy přijde. Já za tu naši musím poděkovat všem „svým“ dětem, protože to prvenství si v první řadě vyhrály samy, také Vinčenzovi a Vaškovi, který byl nejroztomilejší myslivec, kterého jsem kdy potkala.

Děkuji Dlažce, že jsem měla možnost díky ní potkat spoustu skvělých lidí a zažít nezapomenutelné zážitky, které mám uzamčené v srdíčku.

Zase někdy příště se těší Světlana, Tomík, Světlík, Terča, Davča, Vinčenzo, Vašek–prostě celý tým Lhoťáci.

Světlana Baumruková

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist