sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

SPORTOZNÁNÍ aneb sporty a hry známé i neznámé

Napsala Andrea Jaššová, Duha klub Dlažka dne 14.listopadu 2013

Jsem nesmírně ráda, že jsem se tento rok, již pošesté, mohla zúčastnit Sporto tábora. Musím říct, že tábor je každým rokem čím dál tím lepší a rozloučení s dětmi je pro mě čím dál tím těžší.
Náš tým měl letos barvu zelenou. Jmenovali jsme se Rákosníčci. Všech 11 dětí z oddílu bylo naprosto skvělých. Rozuměly si nejen se mnou, ale i mezi sebou. Během tábora jsem nezaznamenala jakýkoli vážnější problém, větší hádku či posměšky. Opravdu jsme byli jeden tým, jedna parta, jedna táborová „rodina“.




sport2.jpg–velky

Tento rok byl trošku jiný princip celotáborové hry. Neprobíhala společná dražba na promítacím plátně, ale každý večer se vybral 1 nebo 2 zástupci z oddílu (pokaždé někdo jiný), kteří bojovali o diamanty, které jim pomohly v plnění úkolů v závěrečném, velmi propracovaném úseku celotáborové hry. Celotáborová hra probíhala vždy po odpoledním klidu. Děti si mohly vyzkoušet např. boj o území, lov zvířat, vyvolávání démonů nebo třeba běh potokem. V těchto hrách hrála důležitou roli spolupráce. Diamanty dále týmy získávaly za sporty všeho druhu (vybíjená, přehazovaná, korfbal, pakobal, fotbal, nohejbal, pokládaná, soft tenis, frisbee, speed badminton, lakros, florbal, ringo, stolní tenis, ...), za jiné aktivity (azimutový běh, ringocesta, talentová soutěž, stolní hry), ale také za vlajku, představení týmu, pokřik, službu, pořádek na chatkách, večerníček a rozcvičky (členové vítězného týmu obdrželi vždy v odpoledním klidu nanuk). Všechny činnosti však bodované nebyly. Některé sloužily jen pro pobavení a zpestření. Patřil k nim Halloween, kde se děti převlékly do strašidelných kostýmů a plnily různé halloweenské úkoly (lovení ve slizu, ochutnávka pokrmu, kvíz, lovení jablka, hra na mumii a další). Večerní Kasíno, ve kterém nebyla nouze o hazardní hry (velmi oblíbené bylo kolo štěstí). Vodní bitva, kde málokdo zůstal suchý. Oblíbené diskotéky (nechyběla zde soutěž o borky a borce Sportoznání-jednalo se o nejlepší tanečníky a tanečnice, kteří byli ošerpováni). Celodenní výlet (byl na výběr ze dvou možností: Tesák-Troják nebo hrad Lukov). Batikování triček ve své barvě. Nebo dobrovolné spaní pod širákem a druhý den rozcvička v lese. Tábor se letos opravdu velmi vydařil, ze strany dětí jsem neslyšela žádná negativa. Jsem nesmírně ráda, že jsem s některými stále v kontaktu, ať už přes Facebook, Skype, smsky nebo dokonce i osobní setkání. Velmi se těším na potáborovou víkendovku, která proběhne koncem září. Moc a moc děkuji všem (především hlavnímu vedoucímu Mirečkovi), kteří se na tomto táboře podíleli. Děkuji za úžasných a nezapomenutelných 11 dní. Už teď se těším na příští rok! Mějte se krásně, Pistácie-Andy.

sport3.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist