sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tajuplný svět skřítka Dobrotky a víly Štěstěnky

Napsala Andrea Jaššová, Duha klub Dlažka dne 14.listopadu 2013

aneb To jste ještě nezažili.

Tento rok mělo 82 obyvatel lidského světa možnost navštívit na celých 7 dní tajuplný svět skřítků a víl. Bránu do tohoto světa lze spatřit pouze jednou za 100 let. Objevuje se ovšem pokaždé jinde.




dobro3.jpg–velky

A není to tak jednoduché. Aby mohl člověk touto bránou projít, musí se napít zmenšovacího lektvaru, protože skřítci a víly jsou v porovnání s lidmi mnohem menší. Po sedmi dnech se pak stačí napít zvětšovacího lektvaru a projít bránou zpět do lidského světa. Jenže co se nestalo! Jak se skřítci a víly radovali z nových návštěvníků svého světa, omylem vylili kotlík se zvětšovacím lektvarem… Pro účastníky tedy nastal velký problém, jak se dostanou zpět? Naštěstí víly a skřítci měli recept s ingrediencemi, které jsou k vyrobení lektvaru potřeba. Získání těchto ingrediencí však není vůbec snadné. Ovšem všechny děti i všichni dospělí byli velmi šikovní, chytří a plně odhodlaní ingredience získat.

dobro1.jpg–velky

Svým aktivním přístupem, spoluprací a důvtipem splnili všechny úkoly, které je čekaly. Nejdříve museli získat samotný recept a to tak, že vařili různá skřítčí a vílí jídla, dále je čekal lov zvířátek, plnění různých úkolů (maskování, scénka, písničky), úkoly zručnosti (skládání puzzle, výroba skřítka či víly), úkoly zaměřené na znalost (hádanky, rébusy). Dopoledne děti samozřejmě chodily do oddílů, kde byl pro ně připravený velmi kvalitní program a skvělé hry. Poslední den absolvovaly nelehkou cestu za pokladem, která však byla po zásluze odměněna. Rodiče hráli dopoledne různé sporty a vyzkoušeli si i mnoho jiných aktivit. Večer pak byl pro ně připraven speciální program: seznamovací hry, umělecký večer, kasíno nebo trifidi s úkoly. V průběhu tábora pak měli účastníci možnost vyzkoušet si ringocestu, pro malé děti byla připravena překážková dráha, mohli se zúčastnit talentové soutěže, ve které bylo možné předvést cokoli, uskutečnil se táborák spojený s opékáním špekáčků a stezkou odvahy, rovněž si mohli zatančit a zazpívat při cvičení pro děti i dospělé se skvělou cvičitelkou Majkou. Byli také svědky skřítko-vílích Darovánek, což je obdoba Vánoc v lidském světě. Zazpívali si koledy, dostali dárečky a ochutnali perníčky. Také byl jeden volný den, kdy byl pro zájemce zajištěn autobus do ZOO Lešná, což velká většina účastníků využila. Poslední den odpoledne proběhla olympiáda, kde si jak děti, tak i dospělí vyzkoušeli různé sportovní úkoly, soutěže a disciplíny. Večer (ještě před závěrečnou diskotékou spojenou se švédskými stoly) po úspěšném získání všech ingrediencí do zvětšovacího lektvaru a jeho následném vypití jsme opět všichni prošli zpět do lidského světa.

Bylo úžasné slyšet, jak se účastníkům nechtělo domů. Zazněla slova jako „Já nechci zpátky“ nebo „My tady chceme ještě zůstat“. Z toho je patrno, že se tábor opravdu velmi vydařil a většina účastníků potvrdila svou účast na táboře i příští rok. Již teď se na ně těším a doufám, že tábor bude opět tak vydařený jako letos. Všem a především hlavnímu vedoucímu Mirečkovi moc a moc děkuji za fantasticky prožitých 8 dní.

Mějte se krásně, víla Létó (Andy)

dobro4.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist