sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Když se řekne KOMPETENCE A (SEBE)EVALUACE ...

Napsala Katka Drnková, Duha klub Dlažka dne 4.prosince 2013

...  každý si představí něco jiného.. A někdo si nepředstaví nic. :-) Pro mne budou tyto pojmy už napořád spojeny se třemi naprosto bezvadnými akcemi, které pro nás připravili lektoři. První - sportovní - akce se konala v Rajnochovicích. Protože počasí vypadalo velmi slibně, vyrazili jsme tam v hojném počtu a rozhodně jsme nelitovali. Mládež si zasportovala, my jsme trochu vypomohli, poslechli jsme si zajímavé prezentace o tom, jak dětem a mládeži na akcích zajímavou formou předvést hru




a motivovat je k tomu, aby sport brali jako zábavu, naučili se spolupracovat s týmem, osvojili si základy pro další rozvoj nejen sportovní stránky své osobnosti. Lektoři dostali od účastníků zpětnou vazbu, která se jim taky jistě hodila i do budoucna. Druhá akce, v Pohořanech, se zaměřením na turistiku. Od pátku lije. Pojedeme vůbec? ANO! A opět, senzační parta, hry v místnosti k roztrhání bránice, Mussur nám navařil a pak jsme se vydali na výlet do ZOO (auty, ono fakt lilo). Působili jsme jako školní výprava s několika učiteli, kteří místo aby mládež usměrňovali, tak ji ještě podporovali v blbinách, a musím říct, že jsem se opravdu dlouho takhle nepobavila jako při sbližování Vojty a Dejva s kozami nebo při komentovaném krmení Kun v místním občerstvení. Pršet mezitím přestalo, takže někteří šťastlivci se vydali na základnu pěšky a ti méně šťastní (já a Zbyněk Kracík) jsme museli autem. Zpáteční cestu jsme si zpříjemnili téměř hodinovým idylickým focením na Svatém Kopečku, takže jsme nakonec dorazili na základnu poslední, ale včas na večeři :-). Po přednáškách o turistice (opravdu jsem se nestačila divit, co vše nevím, například jak nebezpečná je moje záliba ve fotografování bouřky z balkonu) jsme hráli hlavně aktivity. Odjezd domů byl ještě předznamenán malým (a marným) turistickým výletkem na houby :-).

kompetence.jpg–velky

Poslední víkend, Obůrka u Blanska. Taková dálka.. ale přece se nenecháme odradit. Opět víkend plný turistiky a sportu, přednášek, názorů, psychologie, zpětných vazeb a hlavně zábavy.  Jízda na lodičkách po ani nevím jaké vodní ploše, výprava do jeskyně a k Macoše, testování sportovních nápadů účastníků... (a že měli někteří hodně bujnou fantazii :-)). Musím moc pochválit kuchařky za skvělé jídlo a hlavně Lenku za  "svato"Václavský dort :-). Třešinkou na dortu pak bylo pozvání na koncert Jamese Harriese a navazující večírek v klubu Dlažka. Shodli jsme se, že tato akce stála za to, zůstane nám spousta skvělých vzpomínek, fotek, nádherné blankytné tričko a zkušenosti k nezaplacení. :-)

Katka  Drnková


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist