sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Literární toulky v Krkonoších

Napsala Marie Wolfová, Duha Tangram dne 18.prosince 2013

Několik členů z Duhy Tangram připravilo v říjnu pro 23 studentů a 3 pedagogy ze školy pro zrakově postižené v Nových Butovicích jeden velmi zajímavý a také poučný víkend. V okolí Vysokého nad Jizerou si s pomocí učitelek této školy vytipovali vhodná a zajímavá místa, která mají spojitost s našimi českými spisovateli. Termín v říjnu byl nasměrován na týden, kdy se koná ve Vysokém tradiční přehlídka amatérských divadelních skupin.




K vycházkám a putování po stopách spisovatelů jsme přidali také návštěvu jednoho divadelního představení. Naštěstí počasí přálo, celé dva dny bylo krásné počasí, a tak jsme mohli všichni společně navštívit místa spisovatelů.

Večer jsme si pak příjemně zazpívali při kytaře, na kterou nám zahrála Míša, která byla s námi. Studuje Konzervatoř pro nevidomé. Sama také nevidí, o to více jsme obdivovali, jak se orientovala v novém prostředí a jak krásně hrála.

Všichni jsme se domluvili, že tento krásný, ale i poučný výlet si musíme zopakovat, vždyť za rok se může leccos zapomenout a pro maturitu je opakování velmi potřebné.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist