sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kam za kulturou? No přece do Dlažky!

Napsala Alice Šrámová, Duha klub Dlažka dne 27.února 2014

Díky ní jsem totiž za posledních pár měsíců dohnala svůj kulturně hudební deficit. Začalo to listopadovým Hudboslovením. Poctivě jsem šla na všechny koncerty: Radůzu, Jamese Harriese i Lenku Dusilovou. Každý večer byl jiný, bezvadný, nabitý osobitou muzikou. Lenka Dusilová mě překvapila svou nečekanou skromností a plachostí. Během jejího vystoupení jsem si říkala, že mikrofon by stačilo zapínat jen při mluveném projevu, při zpěvu byl naprosto zbytečný.




Radůza naopak vystoupila dobře si vědoma svých předností a její večer s doprovodnou kapelou byl nabitý silnými melodiemi i texty. A konečně James Harries, mě do té doby naprosto neznámý interpret, si uměl získat posluchače velmi rychle svým bezprostředním projevem, roztomilou češtinou a emotivními písněmi. Skvělý muzikant, u mne to vyhrál na celé čáře a z koncertu jsem odcházela hned se dvěma jeho cédéčky. V lednu nového roku jsem trochu neplánovaně absolvovala i koncert Pavla Dobeše. První půlka večera byla malinko rozpačitá, ale po přestávce jakoby vše nabralo druhý dech – interpret i publikum. Jedna za druhou zněly písničky na přání a vypadalo to, že se nikomu ani nechce jít domů. Poslední zážitek mám ze středy 12. února, kdy do Přerova už po několikáté přijel Jirka Černý z Prahy. Moc jsem ho chtěla vidět naživo, je to dost výrazná osobnost na české hudební scéně a svým vystoupením to jen potvrdil. On sám působí charizmaticky a ještě přijel s pořadem o další charizmatické osobě Karlu Krylovi, takže dojem byl dvojnásobný.

Milá Dlažko, díky za tuhle pestrou kulturní nabídku. Už teď se těším na další akce: na Hradišťan, na Tvůj ples a na dubnový nářez s “Té čtyřkou“  a ….. dosti slov, je čas zvednout se z gauče a vyrazit rychle za kulturou. Že nevíte kam? No přece do Dlažky!

Alice


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist