sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Hravý příměstský tábor aneb Doba ledová: putování za oříškem

Napsal Michal Novosad, Duha klub Dlažka dne 26.března 2014

Zimě letos venku odzvonilo až příliš brzy, tak proč si ji neudělat u nás v Dlažce a rovnou tu pořádnou dobu ledovou. Putování za oříškem, takto byla doba ledová motivována. Že se dětem líbila, je jasné. Na putování jsme se vydali v pondělí ráno s 11 nadšenými dětmi. Některým trvalo necelých 5 minut na to, aby se aklimatizovali, jiným sice trochu déle, stala se z nás ale dobrá parta a prožili jsme hodně zábavy.




Děti byly ze všeho nejvíc nadšené ze stolních her, mezi ty nejoblíbenější patřila Kuřecí olympiáda a Bang. Nebylo to ovšem jenom o nich, modelovalo se z těsta, hrály se hry v Michalově např. lov na mamuta, sestavování sněhuláka a jiné. Konal se i celodenní výlet do Zoologické zahrady do Olomouce na Sv. Kopečku, počasí nám přálo, takže výlet byl velmi povedený. Na čtvrtek byla pro děti připravena tělocvična, počítat s tím, že se děti unaví a zbytek dne bude takový odpočinkový, byl ale velmi špatný. Děti i nadále byly ze všeho nadšené, ale my vedoucí jsme byli po tomhle dopoledni (hrála se mela, vybíjená, twistr nebo se jen tak blblo na matracích) velmi unavení.

doba2.JPG–velky

Konec pracovního týdne, a tedy i příměstského tábora, byl i trochu poučný. Děti navštívily zámek v Přerově, podívaly se na mamuta, různé doby ať už kamennou, středověk... Navštívily i školy, od té nejstarší až po novější, a ti odvážnější si mohli vyšlapat schody a podívat se do věže. Přišlo odpoledne a s ním i nalezení oříšku, u kterého byly pro děti připravené krásné dárky. Přišel čas se se všemi rozloučit, popřát si příjemné prožití zbytku školního roku. Možná se ještě na nějakém táboře potkáme.

Michal Novosad


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist