sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Z deníku Duhy SVČ

Napsala Marie Mertlíková, Duha SVČ dne 2.dubna 2014

My jsme si výlet do Prahy šetřili na jaro. A protože letos zima nic moc, předpokládali jsme, že o našich jarních prázdninách - v týdnu od 10. do 15. 3. 2014 - bude už v Praze opravdu jaro. Nebylo. Do Prahy jsme přijeli večer 12. a hned další den, tj. 13. 3. 2014 jsme se vypravili do Prokopského údolí. Divoká krajina tak blízko našeho hlavního města (nebo přímo v něm) nás všechny nadchla. Děti si to opravdu užívaly. Krátce po poledni nás GPS dovedla na místo, kde by měl "Poklad" být ukryt, ale ne a ne ho najít. Tak jsme si dali relax, posvačili a koumali, co dál.




Nápověda "jsem jeden ze sta" byla poněkud zavádějící (v geologicky zajímavé lokalitě by člověk předpokládal, že to bude nějaký kámen) a ta dosud spící příroda, kdy všechno kolem bylo holé, šedivé, neidentifikovatelné, nám také nikterak nepomohla. Nakonec, poté, co jsme málem u toho hodinu leželi, jsme Poklad s kuličkami skleněnkami a QR kódem přece jenom našli. Den jako takový byl opravdu vydařený. SVČ DUHA Nové Město na Moravě.

Marie Mertlíková

svc2.JPG–velky

 

Martina Tietzová dodává, že Duha SVČ je nejaktivnějším účastníkem projektu Jít k Duhu. V rámci tohoto projektu se vypravila celkem za 20 duhovými poklady po naší republice. V březnu vyrazila dužina na základnu do Prahy, ze které se vydala hledat dva duhové poklady–Duhu Kelti a Duhu Poklad. Cestou za nimi plnila úkoly z QR kódů a poznávala tajemnou minulost naší vlasti. Objevení skrýší všichni účastníci stvrdili podpisy v deníku a ten byl opět ukryt na tajné místo. Tam čeká na další objevitele.

svc3.JPG–velky

 

Projekt realizovaný v rámci   KA 06 OPVK CZ.1.07/1.2.00/27.0056


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist