sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Maškarní

Napsala Romča Kohoutová, Duha Kopretina dne 7.dubna 2014

Nedělní odpoledne 30. 3. 2014 patřilo maškarnímu bálu pořádanému sdružením Duha Kopretina Plzeň. A i když konkurencí bylo krásné slunné počasí, tak účast byla hojná. Už u vstupu do sálu čekalo na děti překvapení v podobě svačinky a krásné knížky a také pamětní listiny, která obsahovala na zadní straně informace o dalších pořádaných akcích, které potěší mnoho dětí každého věku.




V sále probíhalo bujaré veselí princezen, tanečnic, čertíků, vodníků, pirátů, indiánů, kominíka, ježečka, muchomůrky, zahradníků a mnoho dalších hezkých masek. A pan fotograf fotil a fotil a musím dodat, že měl krásný nepřehlédnutelný kostým taťky šmouly.

Pak přišel čas na vystoupení šaška, který děti rozesmával a stal se na chvíli i jejich kamarádem na srandičky. Pak se opět tancovalo, dělal se vláček a na řadu přišly i soutěže, za které byly vždy malé odměny. Soutěžilo se v tancování v páru s balónkem na čelech, pak se soutěžilo ve sbírání rozsypaných malých míčků a další soutěž byla o rychlém běhání do cíle s nějakým ztížením.  Dále pokračovalo tančení a dovádění s balónky a pak se všichni dočkali tomboly, kde snad každý něco vyhrál.

Kopr1.JPG–velky

A už se blížil konec, na kterém se vyhlašují nejhezčí masky.

Na tomto maškarním bále vyhráli:

nejmenší děti: dýně, ďáblík, čertice

děti školkového věku: ježeček, poštovní holub, zdravotní sestřička

školního věku: kominík, panda, zahradnice.

Na úplném konci si všichni účastníci odnesli jako tradičně fidorkovou medaili.

Zapsala Romča Kohoutová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist