sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Poděkování a report z Duhového mostu

Napsala Helena Štrofová, Duha Arabela dne 28.dubna 2014

Duha Arabela uděluje velkou pochvalu všem organizátorům Duhového mostu. Děkujeme za pěkné a netradiční přivítání. Naučili jsme se nové a zajímavé aktivity, super byl přístup všech lektorů. Na výbornou byla celá organizace, hlášení rozhlasem nemělo chybu. Všichni věděli, co mají dělat, kam mají jít a co si mají vzít. Hodně mi to pomáhalo, abych se orientovala v tom, kam mám děti posílat a nemusela jsem složitě hledat.




Přesto, že jsme cestovali z velké dálky a museli tahat těžká zavazadla, akce se nám moc líbila. Už cestou domů se děti ptaly, kdy bude další akce. Arabela byla na Duhovém mostě úplně poprvé a přijeli jsme i ve velkém počtu. Děti byly úplně nadšené a již večer jsem dostala poděkování i od rodičů. Ve vlaku i autobuse každé dítě svíralo svou krabici se stavebnicí, podotýkám, že čím bylo dítě menší, tím mělo větší krabici. Děti měly radost, a my děkujeme. Při přestupu nám pomáhali i další spolucestující. Ale vše jsme zvládli na jedničku.

Během jízdy jsme se ptala dětí, co se jim nejvíce líbilo, všechny říkaly, že všechno. Ale ráda se s vámi podělím o jejich názory:

Akrobacii na kolech jsem zažila úplně poprvé, bála jsem se, ale moc se mi to líbilo. (Ada) Na noční hře se mi nejvíce líbilo, že jsme mohli být v noci venku, bylo to napínavé, zábavné a originální. Běhali jsme za barevnými světýlky. (Maruška) Konečně jsem se naučila, jak dělat marcipánové figurky, všude to krásně vonělo a marcipán byl dobrý. (Helena) Jízda na kánoích byla super, mohli jsme si samostatně vyzkoušet jízdu a teď už víme, že to dokážeme. (Bára). Sice to s námi pohupovalo, ale neutopili jsme se, pádlovali jsme úplně sami (Matouš). Byla „děsná sranda“, pršelo, ale moc se mi to líbilo (Amelie)

Sázavská regata

Lodičky byly „ strašně dobrý“, jen škoda že jsme byli skoro poslední. Přesto, že jsme se občas potopili a ztratili jsme veškerou dekoraci, statečně jsme doplavali do cíle.  Naše druhé místo za krásu nás potěšilo. (Ivan)

Světýlka jsme navštívili ihned po Sázavské regatě a byla to dobrá relaxace po tak těžkém úkolu. Masáže a hra se světýlky se líbila všem, navíc jsme si mohli vyzkoušet vodní postel.  (Matouš a Ondra) Líbilo se mi těžítko, konečně budu mít něco, co mi bude držet všechny papíry. (Kristýnka) Na trampolíně jsme se naučili úplně nové prvky, vždycky jsem na ní jen skákal rovně.  (David V)

Na cyklistice se mi nejvíce líbilo, jak se simulovaly různé situace, všude to cinkalo a ty velký děti neuměly vůbec dodržovat předpisy. (Míša) Konečně mám na tábory svou lžičku, kterou jsem si ozdobil fimo hmotou (Jakub) Mně se nejvíce líbil papírový zvěřinec, byla jsem nejmenší, ale nejrychlejší. (Anička)

Nové seznamovací hry jsme se naučili na aktivitě „Poznejme se lépe“, navíc tu byl bezva kolektiv a získali jsme novou inspirace. (Karolína) Pirátský bál – byl tam velký rámus a mohli jsme tancovat, někteří měli fakt dobré kostýmy. (David T)

Poslední nedělní výlet byl moc hezký, našli jsme „duhovou kešku“, sice jsme úplní začátečníci, ale našli jsme jí. Cestou jsme potkávali sochy od místního sochaře. Sochy byly krásné a jako živé, pěkně vytvarované, moc se mi líbily. Během výletu jsme se také lehce seznámili s historií města a okolím, svítilo sluníčko a všude to krásně kvetlo. Taky jsme našlapali pár kilometrů, ale líbilo se nám to.  (Daniel a Eda)

Díky skvělé organizaci jsem vždy věděla, kam mám jít a jaké oblečení si mám vzít (Dominika)

Ještě jednou moc děkujeme

Duha Arabela


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist