sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kouzelníci na dětském dni

Napsala Duha klub Dlažka dne 10.června 2014

O víkendu 24. – 25. května jsme se vypravili do světa mudlů a nadaných mladých kouzelníků, kteří se mohli dozvědět více o kouzlení v Bradavicích. Ač jsme kouzelníci, tak s počasím si ještě poradit neumíme. Ale rodí se stále nová kouzla a třeba už to nebude dlouho trvat a dokážeme si poradit i s počasím. Sobota tedy byla ve znamení deště. Zato v neděli svítilo jenom sluníčko - některé to natolik poznamenalo, že se domů vrátili červení jako rajčátka. Dostavilo se hodně dětí, které by se mohly naučit kouzlit.




bb.jpg–velky

Každý měl možnost vyzkoušet si několik kouzelnických dovedností. Létání na koštěti a závody na nich jim předváděla Madame Efoxtra a její učedník. Také boj proti jinému kouzelníkovi bez hůlky, k tomu bylo potřeba mít ohnivou kouli. Ale zároveň si vyzkoušeli, že hůlka je stále nezbytnou součástí každého kouzelníka.

cc.jpg–velky

Úkoly vyžadující hůlku, měly na starosti Rowena z Havraspáru a Helga z Mrzimoru. Godrik Nebelvír a Terezie pak ukázali malým kouzelníkům, že namíchat kouzelnický lektvar není nic těžkého. Jejich lektvar, pokud byl namíchán správně, neměl žádné neblahé účinky. Pokud by ale do něj někdo přidal nějakou nežádoucí přísadu, mohl domů odskákat jako žába. Takového začínajícího kouzelníka jsme naštěstí neobjevili.

Do naší početné kouzelnické rodiny patří také Salazar Zmijozel, který ale v tuto dobu prováděl průzkum místa, kde chceme postavit Bradavice.

Věřím, že každým dnem se budeme zdokonalovat v kouzlení i dalších kouzelnických dovednostech a v létě přivítáme v Bradavicích malé nadějné kouzelníky a kouzelnice.

Dilysa Derwentová – ředitelka Bradavic

Ketty

dd.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist