sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhový den byl skvělý

Napsala Martina Václavovičová, Duha Kopretina dne 29.září 2014

Na tento den někteří čekali již čtrnáct dní. Termín Duhového dne měl být totiž o 14 dnů dřív. Posun termínu se nám ale vyplatil a už na začátku musím říct, že jsme si ho všichni užili. Nejprve jsme nachystali všechny stanoviště (a že jich tentokrát bylo víc než dost) a už v půl druhé začali chodit první účastnici. Menší se nejprve vrhli na velkou nafukovací skluzavku, skákací hrad či kuličkový svět, větší zase na střílení z luku a lezeckou věž.




Pak přišlo i na další disciplíny a to skládání puzzlat, hlavolamy, hod na cíl, střelba na branku, kriket pro děti, chůdy, malování šišek, hra ocásky a trojnožka, lov rybiček, tvorba náramků.

Kdo chtěl, mohl si nechat na obličej či ruce namalovat třeba jen indiánské symboly nebo se díky malbě proměnil ve spidermana či motýla. Klárka, Eliška, Baruška a Kačka, které měly na starosti malování, jsou opravdové profesionálky a všichni byli z jejich výtvorů naprosto unešeni. Kdo měl malůvku na těle či obličeji, mohl si zabubnovat na obrovský buben.

kopr2.JPG–velky

Čas ubíhal jako voda a děti i dospěláci si zkoušeli, co zvládnou. Přestože by někteří chtěli, aby tento den neskončil, museli jsme začít balit. Nebojte, ale zase za rok se uvidíme na stejném místě a doufejme, že i se stejně úžasným počasím.

Nakonec bych ráda poděkovala nejen Vám účastníkům, za super účast, ale i všem, kteří nám pomohli akci zorganizovat – pan správce P. Venclík, Gabča Syková s týmem od Summit-drive, p. Strohschneiderovi s týmem na skluzavkách, hradech a kuličkách a samozřejmě všem Kopretiňákům za velké množství stanovišť a úžasné nasazení.

Zároveň bych ráda poděkovala i sdružení Duha, Úřadu městského obvodu 2 (i pí. Stranadové), Magistrátu města Plzně – odbor prevence kriminality za poskytnutou dotaci a podporu.

kopr3.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist