sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhové školení lektorů a vedoucích zaměřené na přírodovědu

Napsala Duha klub Dlažka dne 6.listopadu 2014

Letos se opět uskutečnilo školení pod NIDV a to druhý a třetí zářijový víkend. Tentokrát se zaměřením na přírodovědu a to pod Duhou pod vedením Dzherryho a Mussura. Bylo super, že tam nebyli jenom staří známí, ale také více než polovina nových lidiček. Ať už z Duhy či jiných organizací, nebo takových, které toto téma prostě zaujalo.




První víkend se páteční program složený z přednášek, nastínění problému a her uskutečnil v Přerově v klubu Dlažka, v sobotu jsme přejížděli auty do Rajnochovic. Tu jsme si zkusili i nějaké ty zajímavé běhačky a dozvěděli jsme se třeba co mít u sebe na turistiku, abychom přežili. V sobotu odpoledne jsme poznávali les pomocí jiných smyslů než pouze zrakem. Vyzuli jsme si všichni boty a poznávali ho pomocí hmatu nohou. Některým to bylo příjemné od začátku, někteří si museli zvykat a jiné to například lechtalo. Kdo chtěl, poznával tak nejen les, ale i blátivou a  kamínkovou cestu z kopce do tábora.

nidv2.JPG–velky

Poté jsme si ještě zahráli na fotografa a foťák. U toho bylo plno překvapení. Večer byla diskuzní hra, kdy každý z nás představoval jednoho občana obce, a měli jsme vyřešit problém modernizace místní střelnice. Nedělní dorážka byla zaměřena na přípravu našich vlastních výukových lekcí. Celý víkend byl velmi zajímavý a příjemný.

nidv3.JPG–velky

Druhý víkend jsme jeli rovnou do Jeseníků na Zlatý potok. Byla to parádní budova, schovaná od silničního ruchu, s hřištěm, venkovním posezením a krásným okolím. V pátek večer byl ještě program pod vedením lektorů, ale od soboty od rána probíhaly výukové lekce, které jsme si připravili. Takže jsme si celé dopoledne „hráli“ J. Poté jsme vyrazili také na výlet na rozhlednu Val, při kterém jsme plnili ve dvojicích úkoly a cestou také zahráli další lekce. Všichni se vrátili s mokrými botami, ale plni úžasných zážitků. Pokračovali jsme celý večer více než zajímavými hrami až do pozdního rána.

nidv4.JPG–velky

V neděli ráno proběhlo závěrečné hodnocení akce. Poté se někteří vydali ještě na krásný výlet, jiní už fičeli domů. Byla to skvělá banda lidí a můžeme jen doufat, že se ještě někdy potkáme.

Majlinka

nidv5.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist