sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kluci od Rysí řeky dovezli Betlémské světlo do Mohelnice

Napsal Dušan Sedlášek, Duha Kluci od Rysí řeky dne 15.prosince 2014

Jako každý rok posledních 7 let kluci z vodáckého oddílu v Mohelnici dovezli  domů Betlémské světlo přímo z Vídně, kde jej přebrali z rukou Dítěte světla, rakouského chlapce Tiziana Ronachera. Stalo se tak při ekumenické bohoslužbě v  největším vídeňském evangelickém kostele ve Vídni.




Kluci zvládli náročnou a dlouhou cestu auty, kdy obzvláště čekání v koloně před Poysdorfem se zdálo být nekonečné. Kostel byl plný skautů z mnoha evropských zemí i Ameriky. My jsme se zde skamarádili hlavně s francouzskými skauty, kteří seděli vedle nás a šířili kolem sebe úžasnou atmosféru.

Mše začala v 14 hodin slavnostním i proslovy v mnoha jazycích, ze kterých jsme rozuměli někteří jen tomu anglickému.  Pak se předávalo světlo jednotlivých oficiálním delegacím skautů ze všech zúčastněných států. Největší potlesk sklidila skupina ukrajinských skautů. Betlémské světlo je symbolem míru a přátelství, do jejich země tak se Světlem letěla i naděje a touha po brzkém míru.

Letos jsme bohužel díky mírné odlehlosti místa, kde se Světlo předávalo, nestihli návštěvu zdejších adventních trhů, zato jsem ale domů dovezli Betlémské světlo o hodinu dřív než oficiální skautské delegace do Brna.

Ale to není závod, vše jsme si užili, atmosféru nasáli všemi smysly a už teď se těšíme, jak budeme Světlo rozdávat lidem v Mohelnici stejně jako v minulých letech.

 

svetlo1.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist