sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Bambifest v Náchodě

Napsala Lucie Rýdlová, Duha Bartoňka dne 27.května 2015

Duha Bartoňka se podepsala pod další vydařenou akcí, která proběhla 21. – 22. května v Náchodě. Na pořádání této akce se podílely další organizace, které prezentovaly svou činnost a měly připravený bohatý program pro všechny návštěvníky. Počasí se nad námi slitovalo a déšť provázel jen středeční přípravy areálu. Ve čtvrtek déšť ustal a v pátek na Náchod už dopadly sluneční paprsky. I díky tomu jsme v pátek měli nad očekávání hojnou návštěvu škol, školek, družin a rodin s dětmi a ve výsledku jsme se mohli těšit návštěvě přes 3 tisíce návštěvníků.




BAMBIFEST je celostátní akcí zaměřenou na prezentaci aktivit dětských sdružení, středisek volného času a dalších subjektů, které organizují volný čas dětí a mládeže.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý program, mohli si vyzkoušet své estetické vlohy – vytvořit si obrázek zažehlováním vosku, zdobit kamínky, vyrobit si krokodýla nebo si zkusit práci na keramickém kruhu. Dále mohli protáhnout svá těla – na hřišti byly připraveny bumperbally, které byly pro všechny děti velkým lákadlem, postaveny byly také vysoké lanové lávky, létání nad parkem a na řece se mohli návštěvníci přiučit vodáckému řemeslu. S prázdnou neodešli ani ti, kteří se přišli na BAMBIFEST něco nového dozvědět – k dispozici jim byli policisté a hasiči, kteří ukazovali svou výzbroj, hvězdáři vytáhli své dalekohledy a seznamovali nás s taji Vesmíru. A zkrátka nepřišli ani ti nejmenší, protože program měla připravená i 2 mateřská centra a byla otevřená Tlapíkárna, kde se mohly děti podívat na morčátka, králíčky, myšky a všelijaká jiná zvířátka. O program se postaraly také školy a školky, které na BAMBIFESTu vystoupily v rámci dopoledních i odpoledních vystoupení na podiu.

Děkujeme všem organizacím a oddílům, které nám pomohly s pořádáním akce, dobrovolníkům, bez kterých by tato akce nešla uspořádat. Budeme se těšit na další ročník, na který připravíme zase něco nového.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist