sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Inkluzivní aktivity Duhy Tangram

Napsala Marie Wolfová dne 20.července 2015

Stejně jako v minulých letech Duha Tangram připravuje a realizuje řadu aktivit. Mezi nejzajímavější zatím jistě patří mezinárodní projekt CIRCUS pro integrované skupiny, který se uskutečnil v lednu. Skupiny ze Španělska a Rumunska spolu s českou mládeží nacvičily cirkusové představení.




Pod vedením trenérů z cirkusové skupiny TeTy se mladí lidé celý týden učili různé akrobatické prvky, žonglování, cvičení na závěsných šálách, balancování apod.

 

circ2.JPG–velky

Na závěrečném představení pak všichni ukázali, co se za týden naučili. Tento projekt měl veliký úspěch a všichni si přejí jeho pokračování i v příštím roce.

 

circ1.JPG–velky

 

V březnu jsme se soustředili na rukodělné aktivity. A to opět v dalším mezinárodním projektu. Celý týden jarních prázdnin mládež z české a španělské skupiny společně vytvářela nejen hezké rukodělné výrobky, ale zažila také spoustu legrace, poznala krkonošskou zimní přírodu, navštívila spolu místní museum, vařila svá typická národní jídla.  Mnoho španělských účastníků poprvé v životě zažilo sníh, kterého bylo letos naštěstí dostatek.

krea0.JPG–velky

krea1.JPG–velky

krea3.JPG–velky

 

V dubnu jsme byli od organizace Tandem pozváni na odborný seminář do Drážďan, kde jsme veřejně prezentovali naši spolupráci a projekty s německou organizací.

V současné době se připravujeme na další mezinárodní projekt, který proběhne o letních prázdninách a bude zaměřen na streetart. O tom se ale dozvíte v dalších našich informacích.

krea4.JPG–velky

 

duha_msmt.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist