sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha má 25 let

Napsal Mussur, Duha klub Dlažka dne 2.září 2015

Ano je to tady – čtvrt století naší Duhy!

Milá Duho, přeji ti vše nejlepší! My Duháci i Duhyně, členky a členové Duhy, kamarádi i příznivci, my ti tu pravou ořechovou oslavu uděláme! Oslavíme tě, Duho, pokropíme živou vodou i jinými skvostnými moky, pozvedneme tě do duhových výšin, přivezeme duhové dárky a hlavně sebe!




Zavzpomínáme na společné duhové akce v minulém tísiciletí – na Týně, na Sovadině, v Berouně, v Praze i na jiných místech. A co teprve na akce v tomto tisíciletí – na Duhové mosty i brány v Kašparově mlýně, v Čekyni, v Buchlovicích, v Rajnochovicích, v Přerově, na Domašově, v Náchodě, v Praze a na spoustu jiných krásných místech této nádherné republiky! Vytáhneme stará alba i samostatné fotky, cancáky, diplomy, propozice a projedeme i své počítače – ať kousek Duhy padne i na tato zaprášená místa! Prolistujeme stará Duhová listí i Kmotry, pročteme články na webu Duhy. Pochlubíme se ryze duhovými vyznamenáními–Duhovou štafetou i Duhovým ptákem, ale i březovými lístky . Potkáme se se spoustou známých duhových tváří, zalomíme ruce a  Vzpomeneme na ty, kteří nemohou přijet a koukají na nás z Duhy shora.

Jo, je to fakt kus života s Duhou, nebyl jsem zakladatelem, vstoupili jsme do Duhy o trochu později. Ale intenzita setkání s ní mne opravdu zasáhla. Byl jsem několikrát členem Duhovky, jednou i prezidentem. Byly to sice pracovní chvilky, někdy opravdu perné, ale byly i chvíle, kdy jsem si to s Duhovkou užil – ať už ve vysokém sněhu na Vysočině, či v mrazu na Tesáku či v chladném Středolesí.

Dělal jsem pro duhu řadu školení, jen absolventů školení hlavasů je z Duhy takřka dvě sta. Na dalších mých školeních a doškoleních (oddíláků a praktikantů, zdravotníků) byli účastníci z více než třiceti dužin. A bylo jich včetně Dlažkařů přes dva tisíce! Rád vzpomínám na společné školení lektorů v Praze, kde jsem si to opravdu užil.

A co Velké Duhy? Většinu jsem zažil. Byly takové, kde jsme si opravdu sáhli na dno, ale byly i další, které se nám opravdu povedly. Kde jsem měl opravdu hrdý pocit člena Duhy. A ten mám dodnes! Vždyť Duha je neziskovou organizací, která je naší republikou brána jako partner! A je dlouhodobě uznána MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží! A to není každá neziskovka!

Duha je rozmanitá, ale na druhé straně v řadě oblastí soudržná. Často se mluví o přátelství rozrůzněných. A tak to cítím i v Duze. A proto je mi naše Duha opravdu sympatická. A tak se několikrát ročně těším na setkání s Duhyněmi i Duháky na našich duhových akcích. A o to těžší je loučení při odjezdu.

Duha, tedy ta naše, je opravdu pojem. Její akce i členové jsou z celé republiky. Ale vím jedno, největší koncentrace osobností Duhy bude první víkend v říjnu na oslavě v Praze! A tam to rozjedeme!!! Ať žije Duha! Sláva duhovému čtvrtstoletí! Ať je tu minimálně třikrát tolik let!

Mussur


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist