sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Našli, moji rádcové? Našli? Nenašli!

Napsala Helena Štrofová, Duha Arabela dne 22.září 2015

Aneb jak Arabela hledala kešku.

Tuto neděli jsme se vydali do Prahy hledat kešku. Nebyla to jen tak ledajaká výprava, protože jsme se rozhodli projet Prokopské údolí na koloběžkách. Tato oblast nás učarovala již na jaře, kdy jsme zde byli s mládeží, na první výpravě. Když vyslovíme slovo Praha, vybavíme si především staré památky, spoustu lidí a přeplněné dopravní prostředky, ale nenapadlo nás, že je zde také krásná příroda.




Naší výpravu jsme startovali z Butovic, kam jsme přijeli metrem, a doprovodné auto nám přivezlo koloběžky. Počasí nám přálo a tak jsme si vychutnávali jízdu na koloběžkách. Občas jsme jeli, občas tlačili, ale stálo to za to. Díky chytrému telefonu jsme zjistili, že jsme najeli celkem 12 km.  Prohlédli jsme si celé údolí, četli naučné tabule, zasportovali na dětských hřištích, svačili na připravených lavičkách.

 

bara.jpg–velky

Vzhledem k tomu, že vedoucí Helena, zde už jednou byla, šli jsme docela na jistotu. Hledali jsme skoro hodinu, každý z nás chtěl objevit krabičku a zavolat „mám“. Byli jsme poškrábaní a popíchaní od trnkových a akátových keřů, ale nenašli jsme nic. Odměnou nám byl pouze překrásný pohled do údolí, ve kterém dozrávaly podzimní plody. Přesto se nám výlet moc líbil a den jsme si pěkně užili.

 

cara.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist