sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Zimní rodeo? Ledové rodeo!

Napsala Duha klub Dlažka dne 10.března 2016

Před akcí jsem se prošel městem, mrkl na internet, zavolal na místo akce a zjistil - není ho tam dost. Zmateně to zní, ale celá tato zima je zmatená ... nebyl tam samozřejmě SNÍH v dostatečném rozsahu na běžky a nebylo ho  dost na ježdění na bobech (i když jsme hledaví a mysleli jsme si, že určitě něco najdeme, a tedy boby si vzali). Na druhé straně byla jistota, že vedro nebude -  předpověď hovořila jasně - cca kolem nuly ... takže vypadalo to tak na klouzání. K chatě se dalo dojet.




Přes ne moc příznivé podmínky se nás nakonec na víkend prostřídalo takřka sedmdesát–malých i větších  úplně největších účastníků i řádky vedoucích! 1. Lyže ani boby neklaply–bohužel. O to více to klouzalo. 2. Vytvořili jsme opět nádherné obrázky z hromádky papíru i  malovátek. 3. A udělali jsme dvě velké soutěže venku i malou soutěž vevnitř na oslavu Dlažky. Oslavné básně zazněly i scénky k tomu! O Dlažce–když má ty 26. narozeniny. 4. Těšili jsme se na setkání, na hry, na hudební večery, na přírodu, na sport, na výborné jídlo i jen tak. A právem– vše klapalo jak má být. Prostě bonus na konec ledna, za vysvědčení a za kamarádské setkání! 5. Ještě větším bonusem byla oslava 25 let Dlaždiče– podpořená obrovskou sladkou čokoládovoořechovou dobrotou! 6. Co bylo nejlepší–to byly dvy vynikající hudební večery (s vynikajícími kytaristy Vincenzem a Vaškem) a  záplava klání ve stolních hrách nových i klasických! 7. Co říci na závěr–díky všem za výborný víkend, zejména kuchařkám Majce, Jitce a Lence, kuchaři Milošovi, vedoucím - Majlince (pro dorost), Anničce, Vinetůovi a Michalovi (pro děti) a fotografce Katce. Mussur rodeo2.jpg–velky Zimní rodeo

Už jsem hodinu doma. Ach jo. A vzpomínám. Ptáte se na co? Na Zimní Rodeo přece!!! Po dlouhé době jsem vyrazila na čistě mussurovskou akci a udělala jsem dobře. Kdo nepřijel, o hodně přišel.

Rodeo startovalo už ve čtvrtek, ale protože spousta rodičů ještě ve čtvrtky pracovala, přijeli se svými ratolestmi v průběhu pátku. A tak jsme se vesele rozšiřovali. A co se vlastně dělo? Všechno, opravdu všechno.

Ani nevím, čím začít a co označit za nejlepší... Dobří lidé všude kolem, dobrého jídla snad ještě víc a k tomu ty sladkosti od Marušky a Miloška.

A co teprve ten program? Nabitý. Byly senzační hry pro rodiče s dětmi, ještě lepší pro mláďata ráno, odpoledne i večer. Všichni se usmívali a šířili lásku. Kytara hrála od večera do rána. Nevěříte? Též jsem nevěřila, když jsem vylezla v sobotu ráno z pokoje celá rozlámaná, rozcuchaná a šklebící se a budila účastníky na rozcvičku. Z jídelny se ozývala kytara a několik hlasů rodičů, kteří se prozpívali a  propovídali až do rána raníčka. A tak jsme k té ranní pohybové činnosti měli živou hudbu od Světlany a Vincenza, skladby Jelena od Jelena a Malou dámu. Hned bylo o sto procent líp! Taky jsme zapili Dlažku i Dlaždič. Na oslavu toho všeho byly viděny scénky i slyšeny nově složené písně. Pro mě spousta nových stolních her, které jsme se s Míšou snažili naučit a pochopit. Byly naprosto super a té srandy u toho. No prostě krása. Též diskotéka pro děti, kde pod taktovkou Kokošky a Vinetúa, se rozjely společenské tance, které holky fakt bavily.

Mussure, fakt pecka! Bylo toho tolik, že už si ani nevzpomínám, co se dělo dál. Přijela jsem domů plná pocitů, zážitků... A myslím, že nejsem sama, a to je to nejdůležitější.

Jo! Janča oslavila 18. rok života, tak ještě jednou vše nejkrásnější! Opět jsem u jídla, dort byl bezkonkurenční. Mně a  Leničce moc chutnal.

Ne, zapomněla jsem vychválit počasí! Slunečné, tropické, krásné.

Je mi smutno, moc a moc. Co víc? Už asi nic. Ahoj příště!

Andulka

rodeo3.jpg–velky

 

 

Zimní rodeo i pro náctileté

Zimní rodeo letos nebylo jenom tak ledajaké. Součástí víkendové akce pro rodiče s dětmi byl také víkend pro samotné náctileté. Sešlo se jich skoro tucet, nadšených do všech možných společných her a stolních her.

Ve čtvrtek večer, ač jsme se znali, zahráli jsme si seznamovací hry, abychom se poznali ještě lépe. Někteří o sobě zjistili věci, o kterých ani netušili. :-) Například, že by se měli ostříhat, mnozí že mají krásný úsměv, a většina byla spojena s blonďatostí. :-)

Další dny proběhla spousta her dohromady s menšími dětmi. Velcí s nimi hráli i takové hry jako čáp ztratil čepičku, cukr, káva, limonáda, nebo podlézacího mrazíka. Jednou z nejoblíbenějších byla také schovka po celém domě.

Samostatně hráli spoustu logických a strategických her, při kterých mnohdy předčili i vedoucí. Několikrát za víkend se hrála Diplomacie a nechyběl ani Balón, který si navrhli a odehráli sami. Zastupovali v něm navíc každý nějakou historickou osobnost. Musím říct, že být několik dní v jejich přítomnosti, kdy většinu volného času využili k nejrůznějším vědátorským debatám, bylo opravdu zajímavé. Zakončení proběhlo velkolepou diskotékou, na které kluci učili holky společenským tancům. Děkuji Vinetúovi, Žábě, Kokoškovi, Lukášovi, Marky, Janče a  Lenče, že přijeli.

Majlinka

rodeo4.jpg–velky

 

rodeo5.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist