sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Výprava za duhovou skrýší a večerní deskovky

Napsala Duha Štít dne 13.prosince 2018

Cíl naší prosincové výpravy jsme všichni matně znali najít duhovou kešku na Hostýně. V pátek v podvečer jsme tedy společně vyrazili z Olomouce směr Hostýnské vrchy. Chatu jsme si rychle zabydleli a po polštářové bitvě o místa na spaní jsme se sešli u petrolejky nad deskovými a karetními hrami.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

V sobotu jsme zadali souřadnice do GPSek a vydali se na cestu přes kopce, pole, pařezy a bláto. Úkol to byl nelehký, ale nakonec jsme se dopídili do cíle a pod vrchem Hostýna jsme po krátkém hledání našli naši první duhovou kešku.

Na vrcholu Hostýna jsme se všichni scukli nad kotlíkem a udělali si jídlo v podobě pořádného buřtguláše. Těžko říct, zda se jednalo o oběd či večeři. Když jsme se vydali na zpáteční cestu, už se stmívalo, takže nás všechny obtíže cesty v podobě kořenů a klouzavého bahna čekaly znova, ale s tím bonusem, že jsme ji absolvovali nyní za tmy.

Cestou jsme potkali i nástrahu v podobě čertů, kteří nám odnesli nejzlobivější členy. Ani čerti je nedokázali zvládnout, a tak nám byli brzy navráceni a všichni jsme se vrátili na chatu. Špinaví, zmrzlí, unavení a za tmy, ale s dobrou náladou Přesně tak se chodí z výletů.

A přesně tak jsme se i rozloučili v neděli v Olomouci na nádraží. Určitě se brzy sejdeme na další cestě za dobrodružstvím.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist