sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhový lyžák „ S Večerníčkem po stopách Yettiho“

Napsala Duha Bartoňka dne 19.března 2019

Oddíl Duha Bartoňka o jarních prázdninách pořádal lyžařský tábor pro rodiče s dětmi, jehož cílem bylo užít si společně krásné, na horách stále ještě zimní, dny. Lyžák se konal v Krkonoších, v Horních Albeřicích, kde je hned vedle penzionu sjezdovka. Jeden den jsme za sněhem a větším svahem vyrazili na hřebeny hor na Pomezní body. 

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Začátečníkům i pokročilejším malým lyžařům a snowboardistům se dopoledne na svahu věnovali lyžařští a snowboardoví instruktoři, kteří děti učili bezpečně sjíždět svah na lyžích či snowboardu a s těmi pokročilejšími pilovali techniku.

Kromě lyží a snowboardu si děti i rodiče vyzkoušeli kluski, snowblady, sněžnice, řádili jsme ve sněhovém tobogánu, nechyběly ani koulovačky, bobování, deskové hry, večerní zpívání a hraní na hudební nástroje. Odpoledne byl pro děti a rodiče připravený program na motivy vybraných  večerníčků. Nejprve jsme vyrazili ven na nějakou venkovní hru a poté, před večeří jsme společně vyráběli. Domů si rodiny odvezly hodiny s jednou ručičkou, které měli Křemílek a Vochomůrka, vesmírnou raketu, kterou cestoval Krteček, bubínky, loutku Hurvínka a jiné.  A jak to bylo s Yettim? Zeptejte se dětí, rády budou vyprávět.

Šest dní nám uteklo tak, že už nám zbývají jen krásné vzpomínky a těšení se na druhý ročník v roce 2020.

Autor: Gerd Weinlich

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist