sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Z roku 2019 skokem do roku 2020

Napsala Olga Palová, Duha Tuláci dne 16.ledna 2020

To je období tradic, které se spojují s vánočními svátky a začátkem nového kalendářního roku. A pro Tuláky je to prosincová akce „Na Kopečku u stromečku“ a „Regionální uzlařská regata“ pořádaná Duhou Rysi Olomouc. Tradiční akce už po mnoho let. A nejinak tomu bylo i loni a letos.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Tulácké Vánoce slavíme výpravou na Svatý Kopeček u Olomouce, kde uprostřed lesů máme „svůj“ stromeček. Inu, málem nám tato výprava nevyšla, protože pořádně pršelo a já jsem už plánovala rozdělování dárečků v podchodu olomouckého nádraží, ale asi pět minut před odjezdem autobusu pršet přestalo a tak jsme vyrazili. Na Kopeček dorazil skoro celý oddíl–dužina, velcí (staří), malí i nejmenší. Konečně jsme se sešli téměř všichni a v tom bylo to pravé vánoční kouzlo. Stromeček jsme nazdobili dobrotami pro zvířátka, málem to chudák  ani neunesl. Zavzpomínali jsme na rok uplynulý, ale také na kamarády, kteří tady s námi už nejsou, zazpívali koledu, rozdali si dárečky (a že jich bylo) a rozloučili se s rokem uplynulým. A i když nám svíčky zhasínal vítr a byla docela „kosa“ a cukrárna, kde jsme léta předtím společně promlsali kapesné,  byla zavřená, bylo to moc hezké ukončení roku.

A ten nový jsme zahájili uzlařským zápolením s Duhou Rysi, kteří nám to loni pěkně nandali. Byli jsme rozhodnuti a také pilně trénovali, že letos si ty medaile odvezeme my! Nu, moc nám to nevyšlo, protože přijeli kamarádi z Ostravy, ze Šumperka, ze Zábřehu a také Duha Křišťál z Lutína. A tak byla konkurence veliká. Přesto si odnášíme spoustu osobních rekordů, jedno zlato (Peta) a jeden bronz (Klank), takže spokojenost je  veliká. Takže start v novém roce byl pro nás velice úspěšný.

Oliška


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist