sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

LEZEČKIÁDA v Náchodě plná napětí, super výkonů a skvělé atmosféry

Napsal Gerd Weinlich, Duha Bartoňka dne 9.prosince 2022

O víkendu v listopadu proběhl druhý ročník Lezečkiády, lezeckých dětských závodů. Akci jsem před třemi lety navrhl proto, že máme oddíl, kde je jedna skupina zaměřená na lezecké aktivity a zároveň je v Náchodě a okolí plno dalších lezeckých nadšenců. Také další oddíly by se rády touto formou setkávaly. Lezečkiádu jsem tedy za Duhu Bartoňku navrhl a do spolupráce jsem přizval HO Náchod, který se o stěnu stará.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Před třemi lety jsme tedy uspořádali první ročník. Bohužel pak přišla pandemie, a tak jsme další ročník k naší lítosti odložili na dobu neurčitou. Ale letos konečně nic nebránilo Lezečkiádu obnovit a uspořádat druhý ročník, který zájmem účastníků a atmosférou nadmíru překonal očekávání pořadatelů. Název Lezečkiáda vznikl tak, že navazuje na naší oddílovou lezeckou skupinu dětí, které se jmenující se Lezečky Lasičky. Cílem akce bylo u převážně začínajících lezců získat nové zkušenosti, dovednosti a odnést si plno nových zážitků. Navzájem se povzbuzovat, pomáhat a vidět kam až se mohou i nadále posouvat v této smysluplné lezecké aktivitě. Děti lezly celkem 4 cesty. A na závěr, při neskutečné divácké atmosféře zaplněné tělocvičny, si ti nejvyrovnanější lezci užili ještě finálové cesty. Bylo fajn slyšet od zkušených lezeckých oddílů pozitivní zpětnou vazbu, poděkování za akci a za atmosféru. Díky patří našemu organizačnímu týmu vedoucích z Duhy Bartoňka "Lezečky Lasičky" na který jsem hrdý. A poděkování patří také týmu z HO Náchod v čele s Adamem Prázou a všem dalším pomocníkům. Lezečkiády se zúčastnilo přes 100 dětských lezeckých nadšenců v 5 kategoriích. Na závody přijelo celkem 11 lezeckých oddílů či kroužků z Královehradeckého kraje. Pro všechny účastníky byly připravený lezecké a outdoorové ceny získané z prostředků Duhy Bartoňka a od sponzorů. Už teď se těšíme na další ročník. Gerd Weinlich Duha Bartoňka „Lezečky Lasičky“ Aktivita zaměřená na lezení, lyžování a zážitkové a vzdělávací programy


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist