sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Výlet do Tábora na historické vánoční trhy

Napsala Duha Krounka dne 20.ledna 2023

Druhá prosincová sobota se opravdu povedla, protože po dvouleté přestávce způsobené pandemií bylo možné zpříjemnit si předvánoční čas a zorganizovat výlet za krásami vánočně vyzdobeného jihočeského města. Finální destinací našeho výletu byl tentokráte Tábor, jedno z měst spojených s historií České republiky téměř nejvíce. Historie tohoto krásného města sahá až do začátku 15. století, kdy bylo založeno Husity.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Cíl naší cesty byl jednoznačný–historické vánoční trhy na náměstí Jana Žižky. Putování začalo na nádraží v Táboře odkud jsme se vydali směrem k historickému centru. Než jsme do centra vstoupili, prošli jsme se kolem města. Na 10 kilometrech dlouhé trase jsme viděli vodní nádrž Jordán, Jordánské vodopády, Soukenickou baštu a nakonec nás cesta zavedla až ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie. Během výletu se děti a vedoucí podívali i do historického podzemí, kde jsme byli poučeni o významu těchto sklepů a důvodu, proč byly tyto sklepy hloubeny a následně propojeny mezi sebou. Prohlídková trasa, doplněná o pět zastavení přibližujících využití lochů, měla přibližně 500 metrů. Na konci výletu jsme měli všichni nějaký ten čas na návštěvu trhů a nákup upomínkových předmětů, dárků nebo občerstvení. Výletu se zúčastnilo celkem 20 účastníků. Už teď se všichni těšíme na další výlet, který by měl být v březnu nebo dubnu v závislosti na tuhosti zimy.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist