sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Výlet za lesní pedagogikou

Napsala Duha Klub Rodinka dne 24.ledna 2023

Duha Klub Rodinka zorganizovala na úterý 20. 12. 2022 výlet do zimní přírod. Na bývalé bažantnici v Bochoři na ně čekaly lesní pedagožky, které pro děti měly připravený program s vánočně laděnou tematikou. Této akce se zúčastnily děti z 2. a 4. třídy Základní školy Břest spolu s dětmi z Dětské skupiny Jasínka.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Dozvěděly se nejen to, co dělá příroda a zvířata v zimě, ale i proč a hlavně čím zvířata krmit. Abychom jim skutečně pomohly a neublížily. Děti pak z mrkví, jablíček a lojových koulí nazdobily vánoční stromeček pro zvěř, ve sněhu pak připravili krásné mandaly, které byly plné dobrot pro zvěř. Díky sněhové nadílce si užily i stopování zvěře a dozvěděly se, že zařízení na přikrmování zvěře mají myslivci několik druhů. V teplé myslivecké chaty děti vyslovily svá přání oříšku a vyrobily tak krásný strom přání a pro své blízké i vánoční pozdrav. Pak už byl čas rozdělat oheň a opéct si špekáčky, na kterých jsme si všichni po dopoledním programu na čerstvém vzduchu náležitě pochutnali.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist