sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Čolci z Černčic jedou na vlně VLNY

Napsala Duha Čolci Černčice dne 25.ledna 2023

Každou středu se malí Čolci setkávají v přírodní ukázkové zahradě „U Lánské cesty“ v Černčicích, kde mají své zázemí. Majitelé zahrady zde (mimo jiné – ale o tom třeba zase příště) chovají staré pobaltské plemeno ovcí Skudde. Každý Čolek ví, jak se o ovce starat, pravidelně pomáhají i s krmením. Dlouhé roky vlnu odvážel střihač, když se stalo, že už ji ani střihač nechtěl a měla skončit jako odpad, přišel nápad.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Naše dvě vedoucí Markéty se loni v létě naučily, jak vlnu z oveček ze zahrady prát, barvit, česat a následně z ní tvořit. Během podzimu přišly naše první nesmělé pokusy se suchou jehlou, vznikaly první kuličky, placičky, brože, … Letos v lednu jsme si pozvali odbornici na plstění Nikolu z @Barevná owečka a ta nám ukázala, jak z vlny vyrábět zvířátka a dovezla nám ukázat i osahat svoji ručně barvenou vlnu. Zájem o workshop z řad dětí i rodičů byl neuvěřitelný, nakonec jsme vyráběli celou sobotu. Tvoření z krásného přírodního materiálu, nové zkušenosti, jak s vlnou pracovat, pohoda a dobrá nálada a spousta dobrot k čaji od maminek k tomu. Děkujeme ovečkám za vlnu a všem, které vlna oslovila a přišli. Těšíme se na příště, kdy se budeme v březnu učit pracovat technikou mokrého plstění. DUHA ČOLCI ČERNČICE


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist