sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Lyžáky pro rodiny s dětmi

Napsal Duha Bartoňka dne 21.února 2023

V lednu náš oddíl tradičně zorganizoval 2 lyžařské týdenní kurzy, tzv. Lyžáky pro rodiny s dětmi. Odjeli jsme do Pece pod Sněžkou, na již známý a krásně vybavený super penzion, kde bylo sněhu tak akorát na to, abychom děti různých věkových kategorií mohli učit lyžovat, popř. snowboardovat.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Lyžaři začátečníci převážně ve věku 3 až 6let se poprvé sklouzli na lyžích a za týden se naučili hravou metodickou formou lyže či snowboard ovládat tak, že na konci pobytu zvládali sjíždět bezpečně místní horské svahy. Pokročilejší lyžaři, rozdělení do několika skupin, zdokonalovali své lyžařské dovednosti, ti nejzkušenější k tomu i nějaké triky a skoky na snowboardech. A rodiče (ti, kteří nemuseli být s úplnými začátečníky) si užili volné lyžování. Když jsme nebyli na svahu, hráli jsme hry, stopovačky, jeli se vyřádit do aquaparku do Polska, některé rodiny vystoupaly i na nejvyšší horu ČR Sněžku, hráli jsme na hudební nástroje, nechyběla ani večerní dětská tancovačka, nebo jsme tvořili a vyráběli. Děti si vyrobily škrabošky, tiskátka se stopami zvířátek i náhrdelníky. Vše na téma Doba ledová, která nás provázela po celý pobyt obou lyžáků. Na druhý lyžák nám napadl i čerství sníh, takže se dalo dovádět i mimo výuku a sjezdovky, stavěli jsme sněhový tobogán, či iglú, nebo jsme vyrazili na místní vrcholky hor a na igelitech a pekáčích sjížděli, při západu slunce několikametrové svahy zpět dolů po sjezdovce do údolí. Na oba lyžáky nám jely úžasné a pohodové rodiny, zapálené jak do lyžování, tak ostatních aktivit. Již teď se celá banda rodin těší na další ročník a my vedoucí s nimi.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist