sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Poznávání nejen virtuální reality v Pardubicích

Napsala Duha Krounka dne 2.března 2023

Každý z nás jistě slyšel o IQ parcích v Plzni, Brně nebo Liberci. Ale jen někteří se dočetli o možnosti navštívit IQ park i v Pardubicích. Tento park není tak velký jako jeho větší sourozenci, ale možnosti ke hrám a k seznámení se zejména s virtuální realitou nabízí také.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Virtuální realita je něco, co opravdu posouvá hranice lidského vnímání a ukazuje svět (i když někdy smyšlený) v kvalitě, kdy i dospělý má problém rozlišit, zda se jedná o realitu nebo o fikci. Duha Krounka neodolala vábení a vydala se poslední únorovou sobotu s dětmi za prozkoumáním možností virtuální reality. Vzhledem k tomu, že nebylo možné dopředu odhadnout ráz počasí, byli jsme za možnost setrvání uvnitř poměrně rádi. Celkem 11 dětí a několik vedoucích si po pochodu skrz Pardubice postupně v IQ parku vyzkoušelo například jaké to je řídit motorku, jak náročné je závodit na biatlonové trati a v neposlední řadě jsme se všichni vydali na pouť vesmírem. Všechno tohle jsme prošli na jednom místě a jen díky nasazeným brýlím. Pardubice ale nabízí mnohem více, než jen IQ park. Odpoledne jsme strávili na místním zámku ve Východočeském muzeu, kde se nám podařilo projít většinu místních expozic. Asi nejlepší expozicí byla ta nazvaná „Kdy jste je viděli naposledy“, věnující se druhům zvířat a rostlin, které postupně mizí a nebo již zmizely z české přírody. V neposlední řadě se nám také povedlo vystoupat na zámeckou věž, kde nás po 172 schodech čekal nádherný výhled do okolí. Vidět zasněženou Sněžku bylo jednoduše za odměnu.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist