sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

MAKEJ!!!

Napsala Duha Křišťál dne 4.března 2023

Letos jsme se tak nějak moc nerozšoupávali, co se týče oddílových víkendovek, a proto jsme se rozhodli zakončit podzim víkendovou akcí ve velkém stylu s příznačným názvem "Makej!!!" V pátek odpoledne jsme nabrali děti i s batůžky a společně vyrazili na skautskou olomouckou základnu, odkud jsme se vydávali na všechna dobrodružství.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Děti vlastně vůbec nevěděly kam jedou a že jedou jen 10 km daleko. Jako první nás čekala večerní městská hra. Za pomocí nápověd a indicií se jednotlivé týmy proplétaly vánoční Olomoucí ve snaze najít sladký poklad jako první. Bylo to o to zajímavější, že vedoucí, kteří hru připravovali mnohem dříve si neuvědomili, že v době konání akce budou Vánoční trhy a některé odpovědi na otázky bude těžké zjistit. V průběhu hry začalo hustě sněžit, což v kombinacci s osvětlením náměstí bylo moc hezké. Sobota byla ve znamení adrenalinu. Během jediného dne jsme stihli vyzkoušet motokáry, Jump arénu v Olympii, Laser Game a došlo i na virtuální realitu. Bylo úžasné vidět děti, které nevěděly kam jdou, jak se jim rozsvítily oči, když se ocitly před danou atrakcí a došlo jim, co je čeká. Maximálně si to užili. Vždycky se vrátili na základnu jen na jídlo, které uvařily Lenočka s Jitkou. Stoupa pendloval a zásoboval. Znavení a trošku promrzlí, slezli se večer všichni pod projektorem a smáli se letošnímu výběru táborových fotek.Také nikdo nečekal (ani Stoupa s Lenočkou a Renčou), že Frišťa, který měl právě 18 let, doveze stroj na cukrovou vatu. Na všechny se dostalo. Nedělní ráno vypadalo, že bude už jen nudný úklid, ale opět se děti přesvědčily, že nás nemohou podceňovat. Venku už byl připraven speciální stan, ve kterém čekal Henry se svou IPSC aersoftovou střelnicí. A tak dopoledne patřilo všem, kdo mají pevnou mušku. Obzvlášť vedoucí si zamilovali střelnici, novým zážitkem všem byla tzv. archery game. Což je akční týmová hra kombinující lukostřelbu a paintball. Cílem hry je eliminovat protější tým nebo vystřílet terče nepřítele. Tato hra kombinuje strategii, pohyb a akci, současně je velmi bezpečná. Byla to prostě skvělá akce.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist