sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Noc v zoologické zahradě

Napsala Duha Rysi dne 14.března 2023

V pátek odpoledne místo pravidelné schůzky jsme se všichni sešli před zoologickou zahradou za účelem strávení noci poblíž zvířat. Páteční den bylo obzvláště krásné slunečné počasí a tak i noční prohlídka zoologické zahrady byla za příznivého teplého a jasného počasí naplněna nejen spoustou zážitků z pohledu na zvířata, které oplývají aktivitou převážně v noci, ale také mnoha zvuky nejen exotických zvířat.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Slyšeli jsme vytí vlků, kvákání skokanů, komunikaci kaloňů a mnoho dalšího. Volné chvilky byly zaplněné hraním stolních a her pozorováním lemurů, kteří skrze jedno okno sdíleli prostor s námi. Před spaním jsme si zahráli interaktivní stolní hru Wildlife. Během ní jsme se dozvěděli spoustu nových informací ze života divokých zvířat. Nejúspěšnější družstvo bylo pod vedením Šimona. Kolem 22. hodiny jsme se poskládali na karimatky po celé místnosti a po noha zážitcích usnuli, jako když nás do vody hodí. Ráno jsme se probudili do mrazivého, větrného počasí s poletujícím sněhem. Po snídani jsme na sebe oblékli vše, co jsme našli a vydali se po skupinách plnit kvíz, který připravil Dominik. Želva nám zpestřila prohlídku návštěvou žirafího samce Marca, oslí holky Blue a čerstvě narozeného kůzlete. Účast na akci byla hojná. Sobotní odpoledne jsme zakončili zákuskem na rozloučenou, úklidem prostor, kde jsme pobývali, pokřikem a odchodem na autobus.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist